Anton Weeren, dirigent van Crescendo 2006 - 2011

Anton Weeren

Foto trompetist Anton Weeren
Anton Weeren als trompettist

Foto dirigent Anton Weeren
Anton Weeren als dirigent

De in Rotterdam wonende Anton Weeren was pas 34 jaar toen hij dirigent van Crescendo was. Hij had toen al een indrukwekkend curriculum vitae opgebouwd.

Op 9-jarige leeftijd begon hij met trompetspelen bij Harmonie Caecilia in Veenendaal en via de Havo voor muziek en dans kwam hij in 1996 terecht op het Rotterdams Conservatorium. Anton studeerde cum-laude af en behaalde daarna, met een 9, zijn 2e fase diploma trompet klassieke muziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met de aantekeningen Solospel en Kamermuziek.

Gelijktijdig volgde hij de vierjarige directie-opleiding 1e fase bij Jos van de Sijde en Jaap Koops, die hij in 2002 met succes afsloot. Vervolgens heeft hij naast zijn drukke praktijk als free-lance trompettist, componist, arrangeur en dirigent tijd gevonden om te studeren voor het groot diploma HaFa-directie, waarbij hij werd begeleid door Carlo Balemans en Hans Leenders. Op 14 januari 2010 heeft hij deze opleiding op indrukwekkende wijze afgesloten door met de Marinierskapel der Koninklijke Marine zijn eigen symfonie "Rotterdam Skyline" en "Workers Union" van Louis Andriessen uit te voeren.

Als trompettist is hij verbonden aan de David Kweksilber Bigband. Ook speelde hij met vele toonaangevende Nederlandse ensembles waaronder het Nederlands Blazers Ensemble, Orkest de Volharding alsmede Nederlandse orkesten waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Marinierskapel. Ook als solist is Anton regelmatig te horen, onder andere in een vast duo met de organist Jan Hage.

Bij Crescendo was hij artistiek eindverantwoordelijke voor de muzikale verrichtingen van het A-orkest. Daarbij kon hij bogen op ruime ervaring, opgedaan als dirigent van diverse orkesten, ensembles en koren in de amateur- alsmede in de beroepspraktijk.

Naast dirigent en trompettist is Anton Weeren een succesvol componist en arrangeur. In 1998 bereikte hij met zijn werk "Bolerow" - als enige Nederlander - de finale van de compositiewedstrijd uitgeschreven door de European Brass Band Association. Sinds 2007 volgt hij regelmatig compositie lessen bij Oscar van Dillen.

Van 1 september 2006 tot 31 januari 2011 was Anton Weeren de vaste dirigent van het A-orkest van "Harmoniekapel Crescendo Noordwijk".

Wikipedia pagina over Anton Weeren: http://nl.wikipedia.org/wiki/Anton_Weeren.

Site gemaakt door Jacob van der Meulen