Marije Koopmans, dirigent van Crescendo 2011 - 2017

Marije Koopmans

Foto dirigent Marije Koopmans
Marije Koopmans

Al op jonge leeftijd ontwikkelt Marije de passie voor de blaasmuziek. In haar jeugd speelde zij als bugellist en trompettist o.a. in het Noordhollands Fanfare Orkest, het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest, het Noordhollands Jeugdorkest en het Nationaal Jeugd Orkest van zowel Nederland als België.

Na haar VWO diploma is Marije rechten gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam en trompet aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam bij Frits Damrow en Peter Masseurs. Daarna volgde zij gedurende een aantal jaren trompetlessen in Zweden bij de befaamde trompet-pedagoog Bo Nilsson. Naast haar diploma trompet behaalde zij aan het Sweelinck conservatorium ook haar diploma voor de opleiding Hafa-directie bij Gerrit Fokkema en Danny Oosterman. Het dirigeren heeft zij verder ontwikkeld door het volgen van masterclasses met diverse orkesten op het allerhoogste niveau en volgen van privé-lessen bij Hennie Ramaekers en Alex Schillings.

Van 2011 tot augustus 2017 was zij de dirigent van Harmoniekapel Crescendo in Noordwijk. Toen zij Crescendo verliet remplaceerde zij als freelance trompettist bij diverse klassieke orkesten, musical en theater producties. Zij was werkzaam als vaste dirigent bij Harmoniekapel Crescendo Noordwijk, Fanfare Eensgezindheid Egmond-Binnen en als 2e dirigent bij het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest. Als docent klein-koper was zij toen verbonden aan Muziekschool Stedebroec. Daarnaast was Marije toen werkzaam als coach om orkesten te adviseren en inspireren op het gebied van beleid, structuur en werving.

Site gemaakt door Jacob van der Meulen