Verslagen van activiteiten (periode 2004-2008)

Ga direct naar:
2008 2007 2006 2005 2004

Of ga terug naar de nieuwste verslagen.

2008

Terug naar begin

Slagwerkgroep optreden op Lindenplein in Noordwijk

Op vrijdag 19 december 2008 heeft de slagwerkgroep 's avonds op het Lindenplein in Noordwijk opgetreden. Dit optreden was naar aanleiding van de optocht "Noordwijk Verlicht Binnen". Na afloop van deze optocht waren er diverse optredens in de RK St. Jeroenskerk en op het Lindenplein georganiseerd. Een van deze optredens was dus die van de slagwerkgroep.

Slagwerkgroep met kerstmutsen
Met kerstmutsen

Meer foto's.

B-orkest speelt in RK St. Jeroenskerk na afloop van de optocht "Noordwijk Verlicht Binnen"

Op vrijdag 19 december 2008 heeft het B-orkest, na afloop van de optocht "Noordwijk Verlicht Binnen", gespeeld in de RK St. Jeroenskerk in Noordwijk. De optocht heeft veel mensen aangetrokken waardoor het B-orkest voor veel publiek mocht spelen. De kerk zat bijna vol. Het programma bestond voornamelijk uit vrolijke kerstmuziek wat erg in de smaak viel.

Kerstconcert B-orkest samen met Close Harmonyzanggroep Dune & Forest

Op zondag 14 december 2008 is weer het jaarlijkse kerstconcert van het B orkest gegeven. Dit jaar was het concert samen met de Close Harmonyzanggroep Dune & Forest. Ook dit jaar was het concert in de Maria ter Zee kerk in Noordwijk. Op het programma stonden diverse werken met bekende kerstmuziek. Veel werken werden samen door koor en orkest ten gehore gebracht. Ook het publiek kon een aantal keren meezingen zoals bij "Komt allen tezamen" en "Midden in de Winternacht".
Halverwege het programma was er een kerstverhaal. Dit verhaal werd voorgedragen door Annemieke Heemskerk. Het verhaal ging over goud en delen. Vandaar dat de kerk met goud versierd was. Bijna aan het eind werd er zelfs goud rond gedeeld. De leden van het koor gingen rond met chocolade munten terwijl het orkest op vrolijke wijze het welbekende "Feliz Navidad" speelde.
Het concert werd afgesloten met "We wish you a Merry Christmas".

Het koor stond onder leiding van dirigente Ottilie van der Jagt en het orkest stond onder leiding van Ad Baljeu.

poster
Poster kerstconcert

Richard Knowles heeft foto's van het concert gemaakt.

Crescendo speelt op 25 jarig jubileum van de Berghdrummers

Op donderdagavond 20 november 2008 heeft het A-orkest van Crescendo opgetreden bij de viering van het 25 jarige bestaan van de Berghdrummers. Natuurlijk stonden de Berghdrummers in het zonnetje en zij brachten dan ook een aantal werken zeer enthousiast ten gehore. De trommelstokken vlogen soms letterlijk door de lucht. Crescendo zorgde voor een fraaie omlijsting met aansprekende werken. Enkele van deze werken werden samen met de Berghdrummers gespeeld waar iedereen zichtbaar van genoot.

25 jaar Berghdrummers
Te gast bij de Berghdrummers

Meer foto's.

Voorspeelavond 2008

Op zaterdag 15 november 2008 is weer de jaarlijkse voorspeelavond gehouden. Leerlingen maar ook gevorderde muzikanten kunnen op een voorspeelavond laten horen waartoe zij in staat zijn. Crescendo heeft leerlingen in alle leeftijdscategorieën. Jong en oud waren dan ook vertegenwoordigd. Met veel enthousiasme en muzikaliteit werden er zeer afwisselende werken ten gehore gebracht. Mede door het enthousiaste publiek was het een zeer gezellige avond.

voorspeelavond 2008
Samen spelen is pas fijn (foto: Matthijs van Schooten)

Meer foto's (alleen voor leden).

Muziekdiploma voor 22 leden

In totaal 22 leden (jong en "oud") van Crescendo hebben het muziek-examen 1 met positief resultaat afgesloten. Op zaterdag 6 september konden zij hun felbegeerde diploma in ontvangst nemen.

Tijdens het examen, dat werd afgenomen door de eigen leraren en een 2e examinator, moesten de leden laten zien en horen waartoe ze in staat waren op zowel muziektheoretisch als praktisch gebied. Er werd getoetst op de onderdelen klank, ritmiek, voordracht, techniek, toonladders, articulatie en theorie. Voor dit laatste onderdeel werd gebruikt gemaakt van "Crescendo's theorieboek", dat speciaal geschreven is voor leden van Crescendo. De resultaten van de 4 kopersblazers, 14 houtblazers en 4 slagwerkers waren uitstekend. Op naar muziek-examen2!

Diploma's voor leden van Crescendo
Geslaagd dus een bloemetje (foto: Matthijs van Schooten)

Meer foto's.

Foto's voor leden (met barbecue en siroopwafeldag foto's) .

Crescendo siroopwafeldag groot succes

Op zaterdag 6 september 2008 was weer de jaarlijkse Crescendo Siroopwafelactiedag. Leden van Crescendo zijn langs de deuren in Noordwijkse woonwijken gegaan om overheerlijke Crescendo siroopwafels te verkopen. De opbrengst komt o.a. ten goede aan de leerlingenopleiding en nieuwe instrumenten. De siroopwafels zijn eigenlijk gewoon stroopwafels maar aangezien de Crescendo stroopwafels ambachtelijk zijn gebakken worden ze door de bakker nog steeds siroopwafels genoemd. De smaak van de Crescendo siroopwafels is echter veel beter dan die van gewone stroopwafels.

Het weer werkte goed mee. Er waren alleen maar enkele zeer korte en plaatselijke buitjes waarvan de siroopwafelverkopers nauwelijks hinder ondervonden. Het was een vermoeiende maar wel een heel gezellige dag.

Langs de deuren
Langs de deuren (foto: Matthijs van Schooten)

Meer foto's.

Foto's voor leden (met barbecue en diplomauitreiking foto's) .

Zomerconcert slagwerkgroep

Op vrijdag 29 augustus 2008 heeft de slagwerkgroep een zomerconcert gegeven op het Palaceplein aan de Wilhelmina Boulevard in Noordwijk.

Op het Palaceplein
Op het Palaceplein (foto: Daan Lindhout)

Meer foto's van Daan Lindhout.

Open repetities

Op vrijdag 4 juli 2008 had het B-orkest een open repetitie. Op dinsdag 8 juli 2008 had het A-orkest een open repetitie. Op vrijdag 11 juli 2008 had de slagwerkgroep een open repetitie.

Tijdens open repetities wordt er extra rekening gehouden met bezoekers die eens willen kijken hoe het er nu op een repetitie aan toe gaat. Ook wordt de gelegenheid geboden eens een instrument uit te proberen.

open repetities

Flyers 2008.

De fotoreportage open repetitie B-orkest geeft een indruk hoe het er aan toeging.

Sint Joris kapel treedt op voor het Sint Joris gilde

In de stralende zon heeft de Sint Joris kapel op zaterdag 21 juni 2008 een optreden gegeven tijdens het koning-schieten van het Sint Joris gilde in Noordwijk. In traditionele kledij kwam de kapel aan marcheren waarna zij neerstreken op de klaarstaande banken. Er werd een zeer gewaardeerd programma gebracht dat natuurlijk afgesloten werd met het traditionele Koningslied. Na afloop kregen de muzikanten nog een drankje aangeboden waarna de kapel weer afmarcheerde.

Alhoewel Crescendo al jaren niet meer lopend optreedt wordt er door een kleine groep één maal per jaar een uitzondering gemaakt speciaal voor dit traditionele optreden. Hoewel het marcheren alleen begeleid wordt door de trom geeft het toch een speciaal karakter aan dit optreden.

marcherende Sint Joris kapel
Marcherende naar het Sint Joris gilde

Annemieke Heemskerk heeft weer veel foto's van dit optreden gemaakt. Deze zijn hier te vinden.

Crescendo begeleidt samenzang in Tentdienst Willem van den Bergh

Op Zondag 8 juni 2008 heeft het A-orkest de samenzang begeleid in de tentdienst tijdens het jaarlijkse zomerfeest van de Willem van den Bergh. Naast de begeleiding is ook gespeeld voor de aanvang van de dienst, tijdens de collecte en na afloop.

In de tent
In de tent

Zonovergoten Shantyconcert op Willem van den Bergh

Op Zaterdag 7 juni 2008 heeft het B-orkest samen met het "Shantykoor 't Bollenhart" uit Noordwijkerhout een concert gegeven op het terrein van de Willem van den Bergh in Noordwijk. Het was prachtig weer dus was het optreden in de buitenlucht. Er werd met veel plezier gemusiceerd. Het geheel stond onder leiding van de dirigenten Jan Hertogh van het Shantykoor en Ad Baljeu van het B-orkest.

Shantyconcert
Lekker in de zon

Boy Alberda en Jan Verloop hebben foto's gemaakt. Deze zijn hier te vinden.

Crescendo fietst mee met Rabobank verenigingsfietstocht

Zaterdag 31 mei 2008 was weer de jaarlijkse Rabobank verenigingsfietstocht. De Rabobank bollenstreek had weer een aantal mooie routes uitgezet. Er kon 15km, 30km of 60km worden gefietst. De verenigingen kregen een vergoeding voor elke fietser die namens die vereniging deelnam. Bij een grotere afstand werd er meer vergoed.

Crescendo had deze keer fietsers voor alle drie de afstanden. De grootste groep fietste de 30km. De fietsers werden onderweg goed verzorgd. Bij elke Rabobank onderweg kregen de deelnemers een versnapering. Halverwege de rit werden de Crescendo deelnemers opgewacht met een groot spandoek. Ook hier werd een versnapering uitgedeeld. Nu leuk ingepakt in echt muziekpapier.

Crescendo fietsers
En weer verder

Voor leden zijn er meer foto's.

Klik op onderstaande link om de 30km route in Google maps te bekijken:

Rabobank verenigingsfietstocht 30km route.

A-orkest treedt op in een tent tijdens de Week van de Zee

Op dinsdag 27 mei 2008 heeft het A-orkest een concert gegeven in een tent voor de vuurtoren. Het concert was naar aanleiding van de Week van de Zee en stond onder leiding van dirigent Anton Weeren.

A-orkest in de tent
In de tent

Meer foto's.

Mooi weer bij optreden slagwerkgroep op veiligheidsmarkt

Op zaterdag 24 mei 2008 heeft de slagwerkgroep opgetreden tijdens de veiligheidsmarkt naast de vuurtoren. Het was prachtig zonnig weer zodat het optreden buiten kon plaatsvinden. Het tromgeroffel was nu al van verre te horen waardoor veel bezoekers aangetrokken werden. De slagwerkers hadden er weer veel plezier in de diverse werken ten gehore te brengen. Aangezien de slagwerkgroep niet helemaal compleet was is voor een aantal stukken de hulp in geroepen van de voorzitter van Crescendo, Ad Baljeu. Hij mocht de grote trom slaan. Door zijn grote muzikale ervaring was dit geen enkel probleem voor hem. Hij deed dit met zoveel enthousiasme dat het vel van de grote trom aan het eind van het optreden zelfs gescheurd was. De slagwerkgroep stond onder leiding van Marco Hageraats.

Slagwerkgroep op veiligheidsmarkt
Voor de oude brandweerwagen

Meer foto's.

Download filmpje (14M).

Dodenherdenking Willem van den Bergh

Op 4 mei 2008 speelde een groep van 19 muzikanten tijdens de dodenherdenking op de Willem van den Bergh. Het was stralend mooi weer: lekkere temperatuur en geen wind. Het klonk prima, vooral de Adagio's. We kregen zelfs nog een uitgebreid dankwoordje van één van de bewoners, waarna we als test dan nog wel één nummer moesten spelen. Dat hebben we uiteraard gedaan en blijkbaar zijn we geslaagd, want er werd meteen gevraagd of we volgend jaar weer komen.

Taptoe-signaal
Het Taptoe-signaal gespeeld door Ad Baljeu

Meer foto's.

Koninginnedagconcert in Groot Hoogwaak

Op 30 april 2008 werd traditiegetrouw opgetreden in Groot Hoogwaak. Alhoewel: traditiegetrouw? Koninginnedag viel dit jaar midden in een twee weken durende vakantieperiode. Doordat veel muzikanten op vakantie gingen, was er geen bezetting bij elkaar te krijgen voor een optreden van het A-orkest. De honeurs werden daarom waargenomen door het B-orkest. En dat is nog nooit eerder voorgekomen! Overigens was ook het B-orkest lang niet compleet. Slechts een groep van nog geen veertig muzikanten was aanwezig, niet eens de helft dus! Bij nader inzien was dat maar goed ook, want het hele B-orkest krijg je nooit in de kantine van Hoogwaak gepropt. Ondanks de beroerde akoestiek en het gemis van een half orkest is er toch prima gemusiceerd. Het publiek en de organiserende Oranjevereniging waren na afloop zeer tevreden.

B-orkest
Het B-orkest in Groot Hoogwaak

Meer foto's.

Voorjaarsconcert A-orkest en slagwerkgroep

Op zaterdag 19 april 2008 heeft Crescendo weer haar jaarlijkse voorjaarsconcert gegeven. Het concert was ook dit jaar weer in de Muze. Het A-orkest en de slagwerkwerkgroep boden een gevarieerd programma aan dat zeker in de smaak viel bij het publiek. Het A-orkest stond onder leiding van dirigent Anton Weeren. De slagwerkgroep werd geleid door Marco Hageraats.

Voordat de slagwerkgroep met hun optreden begon werd het publiek verast door een optreden van Charlie Chaplin. Uiteindelijk bleek de komische acteur de slagwerker Daan van Vliet te zijn.

Charlie Chaplin
Daan van Vliet als Charlie Chaplin

Na de pauze waande het publiek zich in een bioscoop in plaats van een muziek theater. De Charlie Chaplin film "Modern Times" werd vertoond. Het orkest was verborgen achter het scherm en de gordijnen. Na afloop van de film ging het gordijn geheel open en werd het scherm mede door Charlie Chaplin weggedragen. Nu pas werd duidelijk dat alle muziek en geluiden tijdens de film door het orkest geproduceerd waren. De slagwerkers van het orkest hadden allerhande attributen verzameld om de diverse bijzondere geluiden te kunnen maken. Zo was er een stofzuiger en werden er remschijven gebruikt. Ook de solo van onze bassist Jelle Post tijdens de film was zeer bijzonder. Tijdens de presentatie van de automatische lunch machine gebruikte hij zijn bas als een soort megafoon.

A-orkest
A-orkest onder leiding van Anton Weeren

Spectaculair concert van het B-orkest samen met een schoolorkest en koren uit Bristol

Op donderdag 10 april 2008 ontving het B-orkest in de Maria ter Zee kerk de "St. Bede's Catholic schoolband & choirs" uit Bristol voor een gezamenlijke uitvoering. Het was de tweede keer dat dit schoolorkest uit Engeland bij Crescendo op bezoek kwam. De eerste keer was in 2005 ( verslag concert met St. Bede's in 2005). Deze keer was de groep nog groter. Meer dan 100 personen. Samen met het B-orkest dus meer dan 175 deelnemers.

Het schoolorkest "St. Bede's Band", bestaande uit 53 muzikanten, onder leiding van de enthousiaste dirigenten Gillian Sheard en Kelly-Ann Roberts bracht enkele fraaie werken ten gehore.

Na het schoolorkest volgde het koor "Cantabile Choir" bestaande uit 27 zangeressen en 1 zanger. Het publiek was zeer verrast van de zangkunst van zulke jonge zangers. Vooral het stuk "Windmills of Your Mind" was van bijzonder hoge klasse.

Hierna werd het koor aangevuld met de overige Engelse zangers om het koor "Dolce Voce Choir" te vormen. Een koor van 67 zangers en zangeressen. Een aantal van hen speelt ook in het schoolorkest. Het koor bracht enkele bekende pop-songs op een vrolijke manier ten gehore.

Voor de pauze liet de schoolband nog twee enthousiast gespeelde werken horen.

Na de pauze was het de beurt van het B-orkest onder leiding van haar dirigent Ad Baljeu. De Engelse bezoekers genoten zichtbaar van de gespeelde werken. Vooral van het het indrukwekkend gespeelde "Dakota".

Het concert werd afgesloten met een aantal gezamenlijk gespeelde werken. Het podium was maar net groot genoeg om alle 130! muzikanten een plaatsje te geven. Een aantal muzikanten was zelfs genoodzaakt staande te spelen. Het gezamenlijke orkest stond beurtelings onder leiding van Gillian Sheard, Kelly-Ann Roberts en Ad Baljeu. Na het uitwisselen van presentjes en herinneringen werd het afsluitende werk gespeeld wat nog eens als toegift werd herhaald. De toegift werd gedirigeerd door Gillian Sheard en Ad Baljeu gezamenlijk.

Bristol concert 2008
Overvol podium

Fotoreportage. Website van de school: http://www.stbedescatholiccollege.org.

B-orkest Crescendo optreden op festival Hillegom

logo_Festival_Hillegom  logo_HillegomNu

Op zaterdag 8 maart 2008 heeft het B-orkest opgetreden op het Opleidingsorkesten festival Bollenstreek in Hillegom. Dit festival was georganiseerd door de stichting "HillegomNu".

Het festival is een groot succes geworden en het B-orkest kijkt met heel veel plezier terug op deze dag. Van de optredens zijn MP3 opnames en foto's gemaakt die op de site van "HillegomNu" www.hillegomnu.nl staan (directe link).

Leden kunnen hier het juryapport bekijken.

Groots nieuwjaarsconcert Harmoniekapel Crescendo en Seaside Singers

Op zondag 13 januari 2008 heeft het A-orkest samen met het koor de Seaside Singers een nieuwjaarsconcert gegeven in de Hotels van Oranje. Het concert stond onder leiding van de dirigent van Crescendo, Anton Weeren en de dirigent van het koor, Dirk Kaandorp. Het koor werd begeleid door de pianist Peter van Oosten.

Nieuwjaarsconcert 2008
Koor en orkest

Ingrid Verhoeven heeft foto's gemaakt en Annemieke Heemskerk heeft ze hier geplaatst.

2007

Terug naar begin

Kerstconcert Crescendo en 't Bollenhart groot succes

Het kerstconcert van de Noordwijkse muziekvereniging Harmoniekapel Crescendo, dat op zondag 9 december 2007 alweer voor het zesde achtereenvolgende jaar werd georganiseerd in de Maria ter Zeekerk te Noordwijk trok zoveel publiek, dat een groot aantal bezoekers genoegen moest nemen met een staanplaats achter in de kerk of boven bij het orgel.

Niet alleen voor de toeschouwers, maar ook op het podium was het dringen geblazen. De ruim tachtig muzikanten van Crescendo's B-orkest en de vijftig zangers van Shantykoor 't Bollenhart uit Noordwijkerhout hadden elke vierkante meter hard nodig. Koor en orkest vormden een prima combinatie en zorgden met groot enthousiasme voor een perfecte sfeer in de overvolle kerk. Al direct bij het openingsnummer van het concert, het gedragen "Abba Father", bleken koor en orkest elkaar muzikaal goed te kunnen vinden. Bij "Christmas Night" werd bovendien het publiek uitgenodigd mee te zingen. Dat gaf het B-orkest de ruimte om vrij uit te spelen en te laten horen waartoe een harmonieorkest in staat is. Shantykoor 't Bollenhart kreeg de handen op elkaar met "Een heel gelukkig Kerstfeest" en het concert werd echt compleet gemaakt door de bijdrage van de alt Rosalie Krijger. Haar heldere stem combineerde perfect met het orkest. Vooral het speciaal voor dit concert geschreven lied "Het Kerstkind" was een schot in de roos. Maar de echte klap op de vuurpijl was toch zeker wel het door Rosalie, koor en orkest gezamenlijk uitgevoerde nummer "Het vertrouwen van oma". Ook de tekst van dit lied was speciaal voor dit concert geschreven en paste met een hoog Fisherman's Friend gehalte goed in de traditie van de shantyliederen. Het concert werd afgesloten met het bekende "We wish you a merry Christmas". Een wens die niet alleen gericht was aan de vele bezoekers in de kerk, maar ook aan diegenen die er dit jaar niet bij konden zijn. Een echte aanrader voor volgend jaar!

Kerstconcert B orkest 2007
Volle kerk

Richard Knowles heeft foto's gemaakt die hier zijn te vinden.

Veel belangstelling voor de voorspeelavond

Op zaterdag 10 november 2007 is weer een voorspeelavond gehouden. Veel leerlingen konden laten horen hoe goed zij hun instrument al kunnen bespelen. Ook was er weer een hillarische act van het "muzikaal kwartet".

Voorspeelavond 2007
Jong talent

Leden kunnen hier meer foto's vinden.

Concert A-orkest in Hellevoetsluis

Op zaterdag 3 november 2007 vertrok het A-orkest met een bus naar Hellevoetsluis om daar op uitnodiging van de muziekvereniging Voorne & Putten (www.voorneenp utten.nl) een concert te geven. Het concert was het voorprogramma voor hun oefenconcert. Zij gaan namelijk binnenkort op concours.

Crescendo op weekend

Van 7 t/m 9 september 2007 is Crescendo op weekend geweest in Brabant.

Leden kunnen meer hierover vinden op de Crescendo Weekend pagina.

Weekend 2007
Kanotocht tijdens het weekend

Slagwerkgroep op het Palaceplein

Op vrijdagavond 13 juli 2007 heeft de slagwerkgroep opgetreden op het Palaceplein in Noordwijk.

Slagwerkgroep op het Palaceplein
Slagwerkgroep op het Palaceplein

Sylvia van Oevelen heeft deze foto gemaakt. Op" foto's slagwerkgroep op Palaceplein " zijn nog meer foto's van haar te zien.

Open repetities

De slagwerkgroep, het A-orkest en het B-orkest hebben ieder op hun repetitieavond een "open repetitie" gehad. Bij een "open repetitie" wordt er extra rekening gehouden met de bezoekers van de repetitie. Ook wordt er van tevoren extra reclame gemaakt om bezoekers aan te trekken. In de pauze van de repetities was er de mogelijkheid om instrumenten uit te proberen.

Annemieke Heemskerk heeft foto's gemaakt tijdens de open repetities.

Open repetitie slagwerkgroep
Open repetitie slagwerkgroep

Open repetitie A-orkest
Open repetitie A-orkest

Open repetitie B-orkest
Open repetitie B-orkest

Instrument uitproberen
Instrumenten uitproberen

Op vrijdag 15 juni 2007 was de open repetitie van de slagwerkgroep. Zie de foto-impressie slagwerkgroep.

Op dinsdag 19 juni 2007 was de open repetitie van het A-orkest. Zie de foto-impressie A-orkest.

Op vrijdag 22 juni 2007 was de open repetitie van het B-orkest. Zie de foto-impressie B-orkest.

Voor de reclame van de open repetities is er een flyer en een poster gebruikt.

A-orkest treedt op tijdens boekenbal op Willen van den Bergh

Op dinsdag 12 juni 2007 heeft het A-orkest opgetreden tijdens het boekenbal van het zomerfeest van de Noordwijkse vestiging van 's Heeren Loo West-Nederland, Willem van den Bergh.

De deelnemers aan de boekenbalspeurtocht konden na afloop genieten van de muziek die het A-orkest ten gehore bracht. Het optreden was in de grote tent op het feestterrein.

B-orkest werkt mee in tentdienst Willem van den Bergh

Op zondag 10 juni 2007 was weer de jaarlijkse tentdienst van de Noordwijkse vestiging van 's Heeren Loo West-Nederland, Willem van den Bergh. Tijdens deze kerkdienst heeft het B-orkest de samenzang begeleid en enkele werken uit hun repertoire gespeeld.

Foto's tentdienst.

Optreden slagwerkgroep bij de kick-off kunstsociëteit Sassenheim

Op zaterdag 9 juni 2007 heeft de slagwerkgroep opgetreden bij de kick-off van de kunstsociëteit in het Onderdak in Sassenheim.

Alle slagwerkers waren aanwezig en het was een formidabel optreden. Het was "One Band....One Sound" aldus de zeer tevreden dirigent Marco Hageraats.

Concert A-orkest in de tent van de Week van de Zee

Op dinsdag 22 mei 2007 heeft het A-orkest een concertje gegeven in de tent van de Week van de Zee, naast de vuurtoren van Noordwijk.

Het A-orkest
Het A-orkest in de tent

Annemieke Heemskerk heeft nog meer foto's van dit concert gemaakt. Deze zijn hier te vinden. Ook Richard Knowles heeft een aantal foto's gemaakt. Deze zijn hier te vinden.

Fotosessies van de gehele vereniging

Op dinsdag 22 mei 2007 waren alle leden van de vereniging opgeroepen om, in "uniforme kleding", aanwezig te zijn naast de Noordwijkse vuurtoren voor het maken van een aantal groepsfoto's. Onder aanwijzingen van Annemieke Heemskerk werden er van diverse opstellingen foto's gemaakt.

De hele vereniging
De vereniging voor de vuurtoren

Een selectie uit de vele foto's is hier te vinden. Richard Knowles heeft ook een bijdrage geleverd aan de fotosessies. Zijn foto's zijn hier te vinden.

Concert slagwerkgroep in de tent van de Week van de Zee

Op maandag 21 mei 2007 heeft de slagwerkgroep opgetreden in de tent van de Week van de Zee. De muzikanten hebben met veel plezier gespeeld wat van hun gezichten is af te lezen, aldus Marco Hageraats, de dirigent van de slagwerkgroep.

Slagwerkgroep
Slagwerkgroep onder leiding van Marco Hageraats

Er zijn nog meer foto's gemaakt van dit concert. Onder andere door Annemieke Heemskerk. Deze zijn hier te vinden. En door Richard Knowles. Deze zijn hier te vinden.

Concert in Groot Hoogwaak

Dit jaar was het helaas niet mogelijk om op Koninginnedag weer een concert te geven in Groot Hoogwaak. Als alternatief is er daarom een concert gegeven op zaterdag 5 mei 2007. Het A-orkest heeft diverse werken gespeeld die zeer in de smaak vielen bij het publiek. Ook de burgemeester van Noordwijk, dhr. Groen, kwam even luisteren. Het concert was mede mogelijk gemaakt door de Oranjevereniging Noordwijk aan Zee.

Dodenherdenking 4 mei 2007

Op vrijdag 4 mei 2007 heeft een afvaardiging van Crescendo wederom medewerking verleend aan de dodenherdenking op de Noordwijkse vestiging van 's Heeren Loo West-Nederland, Willem van den Bergh. Ook dit jaar was het weer stralend weer. Naast het door Ad Baljeu geblazen signaal Taptoe en het Wilhelmus werden er ook weer bekende Nederlandse liederen gespeeld. Zelfs had Ad Baljeu een bewerking geschreven van het lied "Wilt Heden Nu Treden". Een lied dat door een der bewoners elk jaar werd voorgezongen terwijl wij het niet speelden. Dit jaar dus wel.

Voorjaarsconcert 2007

Op zaterdag 14 april 2007 heeft Crescendo haar voorjaarsconcert gegeven. Crescendo bestaat dit jaar 110 jaar en daarom hebben alle onderdelen van Crescendo meegewerkt aan dit concert. Lees verder het verslag voorjaarsconcert 2007.

B-orkest
B-orkest onder leiding van Ad Baljeu

Slagwerkgroep
Slagwerkgroep onder leiding van Marco Hageraats

A-orkest
A-orkest onder leiding van Anton Weeren

De hele vereniging
De hele vereniging op het podium

Ruud Ackers heeft een hele serie foto's gemaakt. Deze zijn hier te vinden.

Meer over het concert in het verslag voorjaarsconcert 2007.

Optreden B-orkest tijdens het Opleidingsorkestenfestival Bollenstreek

Zaterdag 3 maart 2007 heeft het B-orkest van Crescendo meegedaan aan het "Opleidingsorkestenfestival Bollenstreek" in Hillegom. Het festival was georganiseerd door de stichting "HillegomNu". Foto's en zelfs een mp3 van het optreden zijn daar te vinden.

B-orkest
B-orkest in Hillegom (foto: Paul Mellens)

www.hillegomnu.nl

Direct naar verslag op HillegomNu.

Jelle Post heeft deze foto's gemaakt.

Leden kunnen hier het juryrapport bekijken.

Het Noordwijks Nieuwjaarsconcert

Zondag 14 januari 2007 heeft het A-orkest van Crescendo opgetreden in de Hotels van Oranje. Samen met het Noordwijks nieuwjaarsconcertkoor werd een groots nieuwjaarsconcert gepresenteerd.

orkest
Orkest

koor
Koor

Lees verder.

2006

Terug naar begin

Kerstconcert A-orkest in Leeuwenhorst

Op Zondag 24 december 2006 heeft het A-orkest weer een kerstconcert gegeven in Leeuwenhorst. Het concert was speciaal voor de gasten van Leeuwenhorst.

Foto orkest
Mooie zaal

Hier zijn nog meer foto's te vinden.

Veel publiek bij kerstconcert B-orkest Crescendo en Ladies Melody

Op zondag 10 december 2006 heeft het B-orkest van Harmoniekapel Crescendo een zeer geslaagd concert verzorgd in de Maria ter Zeekerk te Noordwijk. Samen met dameskoor Ladies Melody uit Noordwijkerhout gaven zij een gevarieerd en gezellig familiekerstconcert.

Foto in de kerk
Vol podium, volle kerk

Nog meer foto's zijn hier te vinden.

Voorspeelavond in de Vierboet

Op zaterdag 4 november 2006 was weer de jaarlijkse voorspeelavond. Deze keer was de avond in de school de Vierboet. De school de Duinpieper was op het laatste moment niet beschikbaar vanwege de vertraging van de nieuwbouw. Gelukkig mocht er gebruik worden gemaakt van de Vierboet.

Foto van opa met kleinzoons
Opa met kleinzoons

Annemieke heeft weer veel foto's gemaakt. Hier zijn ze te vinden. Ook Thijs de Wert heeft foto's gemaakt. Deze foto's zijn te vinden in het ledengedeelte van de site, dus alleen voor leden.

Culturele manifestatie/uitmarkt

Als start van het culturele seizoen is op zaterdag 9 september 2006 een culturele manifestatie of "uitmarkt" gehouden in de Muze in Noordwijk. Ook Crescendo heeft hieraan meegewerkt. Zo was er een informatiestand en tijdens een workshop konden er instrumenten worden uitgeprobeerd. Ook gaf de slagwerkgroep een demonstratie. Als afsluiting van de dag heeft het B-orkest een kort concert gegeven in de grote theaterzaal.

Promotie poster
De Crescendo promotieposter

Foto's.

Voor leden zijn hier nog meer foto's te vinden.

Siroopwafelactiedag groot success

Zaterdag 2 september 2006 is weer de jaarlijkse siroopwafelactiedag gehouden. Een groot deel van de leden heeft zich ingezet om zoveel mogelijk siroopwafels te verkopen. Het is vooraf altijd weer spannend of het weer wel meewerkt. Gelukkig was het een prachtige dag met alleen wat spetters aan het eind van de dag. Veel mensen hadden al over de actie gelezen in de krant of op Nens. Hierdoor waren de verkoopresultaten in de ochtend zo goed dat er bij de siroopwafelbakker extra siroopwafels zijn bijbesteld. Uiteindelijk waren om 16:30 uur alle siroopwafels verkocht. Vorig jaar hebben we 1200 pakjes siroopwafels verkocht maar dit jaar hebben we zelfs 1500 pakjes verkocht. Een zeer goed resultaat.

Na afloop waren er pannenkoeken voor de verkopers. Het was een vermoeiende maar gezellige dag.

Nog even een tip voor mensen die iets teveel siroopwafels hebben gekocht. Vries er een paar in. Later uit de vriezer even in de magnetron en ze zijn weer overheerlijk.

Een doos siroopwafels
Een doos heerlijke siroopwafels

Er zijn foto's gemaakt door Matthijs en Marja van Schooten. En nog meer foto's voor leden.

Concert valt in het water

Op Zondag 25 juni 2006 zou het B-orkest en de slagwerkgroep samen met een leerlingenorkest uit Wamel een concert geven op het Vuurtorenplein. Aanvankelijk leken de weersomstandigheden prima te zijn voor een mooi concert. Echter in de loop van de dag bleken de weersverwachtingen voor de middag steeds slechter te worden. Aangezien het orkest uit Wamel al onderweg was kon het gezamenlijke concert eigenlijk niet worden afgezegd. Vandaar dat besloten werd om het concert in de repetitieruimte van Crescendo, de kelder van de Muze, te houden.

De vele muzikanten pasten nog maar net in de ruimte. Alleen aan de kanten en in de hoekjes was nog wat plaats over voor het meegekomen publiek. De volle zaal mocht het plezier echter niet drukken. Samenspelen met zoveel muzikanten is een ware belevenis, zowel voor het publiek, alsook voor de muzikanten en de dirigenten.

De slagwerkgroep begon het optreden. Hierna speelden afwisselend het B-orkest, de "Samenspelgroep" uit Wamel en het "Basisorkest" uit Wamel. Enkele werken werden gezamenlijk gespeeld.

Na afloop werd er afgesproken om dit nog eens over te doen. Maar dan wel met beter weer.

Muzikanten in de kelder
In de Kelder

De "Samenspelgroep" en het "Basisorkest" zijn orkesten van de vereniging "Harmonie Koningin Wilhelmina" uit Wamel.

Ook heeft Annemieke weer veel foto's gemaakt. Ze zijn hier te vinden.

Sint Joris Kapel treedt op voor het Sint Joris Gilde

In oud Hollandse kledij heeft een afvaardiging van Crescendo als "De Sint Joris Kapel" weer het traditionele Sint Joris concert gegeven.

Elk jaar op de zaterdag die het dichtste bij 21 juni ligt viert het Noordwijkse Sint Joris Gilde haar jaarfeest. Volgens de traditie werd dit feest altijd opgeluisterd met een bezoek van de Harmoniekapel Crescendo. Sinds Crescendo niet meer lopend optreedt is dit een probleem geworden. Als alternatief wordt de laatste jaren opgetreden als Oudhollandse kapel.

Dit jaar viel het feest dus op zaterdag 24 juni 2006. De Sint Joris Kapel kwam zowaar opmarcheren onder begeleiding van de kleine en grote trom. Na aankomst nam de kapel plaats op een aantal banken om daar het concert te geven. Het hoogtepunt is natuurlijk altijd weer het "Koningslied" dat door alle leden van het Gilde uit volle borst werd meegezongen. Alhoewel, het "Koning voetbal" bleek ook goed in de smaak te vallen. Er werd zelfs de polonaise op gedanst.

A-orkest Crescendo geeft concert op het Vuurtorenplein

In de stralende zon heeft het A-orkest van Crescendo op zaterdag 24 juni 2006 een concert gegeven op het Vuurtorenplein. Het orkest stond deze keer onder leiding van Ad Baljeu. Crescendo speelde op uitnodiging van het Kunstenaarscollectief Vuurtorenplein.

Tussen de kunstwerken
Tussen de kunstwerken

Marjo van Westerop heeft deze foto's ingestuurd.

A-orkest Crescendo treedt op in nieuwe wijk Boechorst

Dinsdagavond 13 juni 2006 heeft het A-orkest een buitenconcert in de nieuwe Noordwijkse wijk Boechorst gegeven. Het concert vond plaats in de Boechorsthof. Het weer werkte ook deze keer goed mee.

Dit concert was het laatste concert onder leiding van Jan Wijenberg.

Orkest in Boechorst
In de Boechorsthof

Er zijn foto's gemaakt die hier zijn te vinden.

Weergoden gunstig gestemd voor jarig B-orkest

Zaterdag 20 mei 2006 was de start van het project "Noordwijk Kinderstad". Door het voorspelde slechte weer waren helaas alle activiteiten afgelast. Echter het B-orkest vierde deze dag ook haar twaalfde verjaardag en wilde dus toch optreden. De weergoden waren het orkest gelukkig goed gezind en was het droog tijdens het gehele optreden. Na afloop kreeg dirigent Ad Baljeu nog een bloemetje aangeboden. Hij is de oprichter van het B-orkest en dirigeert het orkest dus al 12 jaar.

B-orkest op Vuurtorenplein
Op het Vuurtorenplein

Zie hier verder.

Dodenherdenking Willem van den Bergh

Op Donderdag 4 mei 2006 heeft een afvaardiging van Crescendo medewerking verleend aan de dodenherdenking op de Willem van den Bergh woongemeenschap. Het was dit jaar stralend mooi weer dus het buitenoptreden trok veel publiek. Na de 2 minuten stilte blies Ad Baljeu op zijn trompet het signaal Taptoe zoals dat bij een Nederlandse dodenherdenking behoort. Daarna werd het Wilhelmus gespeeld. Vooraf en na afloop werden bekende liederen zoals "De Heer is mijn herder" gespeeld en ook een aantal Adagio's.

Koninginnedagconcert

Zaterdag 29 april 2006 heeft Crescendo een concert gegeven in het woon-zorgcentrum Groot Hoogwaak. Ook dit jaar kwam Burgemeester Groen langs. Hij heeft het gehele concert bijgewoond en complimenteerde Crescendo voor de kwaliteit van het concert. Het orkest stond, voor deze gelegenheid, onder leiding van Ad Baljeu.

Programma:

 • Alte Kameraden
 • The Young Amadeus
 • The Exodus Song
 • Gospel Train
 • Intermezzo for Band
 • Holland Jubelt
Na de pauze:
 • Ein Freund, ein guter Freund
 • Song and Dance
 • Mein Kleiner grüner Kaktus
 • Wir sind Kinder von der Eger
 • Floris
 • MacArthur Park
 • Wilhelmus

De presentatie lag in handen van Annemieke Heemskerk.

Voorjaarsconcert 2006

Zaterdag 22 april 2006 is weer het jaarlijkse voorjaarsconcert gegeven. Dit is het concert waar de donateurs van Crescendo gratis toegang hebben. Zowel het A-orkest als de slagwerkgroep hebben opgetreden. Het concert was in de theaterzaal van de Muze aan het Wantveld in Noordwijk.

Het orkest in de Muze
In de Muze

Zie hier verder.

Studiemiddag

Op zaterdag 8 april 2006 was er weer een studiemiddag voor het A-orkest. Onder leiding van de dirigenten Tom van Noord en Jan Wijenberg werd er eerst in twee groepen gerepeteerd. Voor de pauze repeteerden de houtblazers onder leiding van Tom van Noord en de koperblazers onder leiding van Jan Wijenberg. Na de pauze wisselden de dirigenten. Na de tweede pauze werd er gezamenlijk gerepeteerd. Het was een gezellige en leerzame middag.

Foto van de houtblazers
Houtblazers onder leiding van Tom van Noord

Foto van de koperblazers
Koperblazers onder leiding van Jan Wijenberg

Voor leden zijn hier nog meer foto's.

Slagwerkgroep in de bibliotheek

Op vrijdag 24 maart 2006 heeft de slagwerkgroep een optreden verzorgd in de Noordwijkse bibliotheek aan de Weteringkade. Het thema van de boekenweek dit jaar was "Boem paukeslag". Vandaar dat de slagwerkgroep was uitgenodigd om op te treden.

Het toegestroomde publiek werd getrakteerd op een gevarieerd programma waarin veel verschillende slagwerkinstrumenten gebruikt werden.

Na afloop hadden de bibliotheekmedewerkers nog een traktatie voor elke slagwerker.

Foto van slagwerkers in de bibliotheek
Slagwerkers in de bibliotheek

Voor een foto-impressie zie hier.

Noordwijks Nieuwjaarsconcert

Op zondag 15 januari 2006 was het voor de 20ste keer dat Crescendo samen met het Noordwijks Nieuwjaarskoor het Noordwijks Nieuwjaarsconcert uitvoerde. Dankzij de sponsors de Rabobank Noordwijk-Noordwijkerhout en de Hotels van Oranje kon het concert weer worden gegeven in de grote zaal van Hotel Oranje. Hierdoor kon er weer zeer veel publiek genieten van het aantrekkelijke programma.

Foto van koor en orkest
Koor en orkest

Deze keer was het ballet van de dansschool John en Gemma de Boer op bezoek. Zij traden op tijdens de werken "Wien bleibt Wien" en "An der schönen blauen Donau".

Foto van het ballet
Het ballet

Voor het programma en de foto's zie hier.

2005

Terug naar begin

Geslaagd kerstconcert B-orkest

Op zondag 11 december 2005 heeft het B-orkest een zeer geslaagd kerstconcert verzorgd in de Maria ter Zeekerk te Noordwijk. Samen met Muziekvereniging De Burcht uit Leiden en een koperkwintet van het Koninklijk Conservatorium gaven zij een gevarieerd en gezellig familiekerstconcert.

Het uit conservatoriumstudenten bestaande koperkwintet opende het concert met de Olympic Fanfare van John Williams. Daarna was het harmonieorkest aan de beurt. De muzikanten van De Burcht en van Crescendo studeren weliswaar niet allemaal aan het conservatorium, maar het speelplezier is er niet minder om. En dat lieten ze duidelijk merken. Niet alleen een gedragen werk als Intermezzo for Band, maar ook een vlotte uitvoering van Feliz Navidad kwam prima uit de verf. Onder leiding van dirigent Ad Baljeu bleef het uit honderd muzikanten bestaande orkest goed bij elkaar en werd er gedisciplineerd gemusiceerd. Stukken als White Christmas en Winter Wonderland werden schijnbaar moeiteloos afgewisseld met swingende kerstmuziek zoals A Holiday Swing Along. Het koperkwintet onder leiding van trombonist Dominic Sierat liet met verschillende nummers horen waartoe beroepsmuzikanten in staat zijn. De combinatie van het B-orkest van Crescendo uit Noordwijk en het harmonieorkest van De Burcht uit Leiden bleek een schot in de roos. Het publiek en de muzikanten kunnen terugzien op een zeer geslaagd kerstconcert.

Foto van het koperkwintet
Het koperkwintet voor het orkest

Voor het programmaboekje en de foto's zie hier.

Adventsconcert in Scheveningen

Op vrijdag 9 december 2005 heeft het A-orkest meegewerkt aan een adventsconcert in Scheveningen. Ook twee koren, het kerkkoor 'Scheveningen' en 'Volharding Leidt tot het Doel' werkten mee. Het geheel stond onder leiding van de dirigenten van de koren, Peter Kavelaar en Astrid Oudewaal, en de dirigent van Crescendo, Jan Wijenberg. Tijdens een van de uitgevoerde werken assisteerde ook Niels Duindam als dirigent van het koperkwartet. Het koperkwartet bestond uit 4 koperblazers van het A-orkest, Ad Baljeu, Wilma Vogelaar, Pieter van Vliet en Peter Duindam.

Foto orkest en koor
In de Bethelkerk

Voor het programma en de foto's, zie hier.

Voorspeelavond bij Crescendo

Op zaterdag 29 oktober 2005 is er weer een voorspeelavond gehouden. Tijdens deze avond konden de leden aan het publiek laten horen waartoe zij muzikaal in staat zijn.

Normaal gesproken treden de leden van de Noordwijkse muziekvereniging steeds als groep naar buiten. Tijdens concerten en optredens wordt gemusiceerd als harmonie, slagwerkgroep of B-orkest. De nadruk ligt dan vooral op het samenspel. Juist de mogelijkheid om in een orkest of groep samen te spelen wordt vaak gezien als het grote voordeel van een muziekvereniging. Maar naast het samen spelen is het minstens net zo belangrijk dat elke individuele muzikant blijft werken aan zijn persoonlijke muzikale ontwikkeling. Bij Crescendo is inmiddels gebleken, dat een voorspeelavond daarbij een goede stimulans kan zijn. De leden van de vereniging krijgen dan namelijk de kans om alleen of in een klein groepje te laten horen wat ze kunnen.

Het publiek genoot zaterdag dan ook volop van de 21 optredens van in totaal 50 deelnemers. Klarinet, saxofoon, trompet, hoorn, bariton, bas, hobo, dwarsfluit, blokfluit, slagwerk en zelfs piano en accordeon; er was voor elk wat wils te horen. Niet alleen het instrumentarium, maar ook de leeftijd (6 tot 68 jaar) en het niveau waren zeer uiteenlopend: zowel leerlingen als gevorderde muzikanten deden mee, waardoor een afwisselend programma werd geboden.

De volle aula van De Duinpieper, de koffie, de verloting en de overheerlijke Crescendosiroopwafels zorgden bovendien voor extra sfeer en gezelligheid.

Foto van de Bas
Koper blazers

Voor meer foto's zie hier.

Siroopwafelactie groot succes

Op zaterdag 10 september 2005 hebben meer dan 50 leden van Crescendo in Noordwijk een siroopwafelactie gehouden. De bedoeling van de actie was om door middel van de verkoop van siroopwafels de vereniging financieel te steunen. Daarnaast is geprobeerd donateurs te werven.

Het is gelukt om alle ingeslagen siroopwafels te verkopen en er is een aantal nieuwe donateurs bijgekomen. De vereniging is heel blij met dit resultaat.

Om 10:00 uur in de morgen is er begonnen in de wijk Vinkenveld. Het vertrekpunt was de basisschool Hoffenne die we hiervoor mochten gebruiken. Na een korte pauze met koffie, thee, limonade en siroopwafel, ook in de Hoffenne, is de verkoop verder gegaan in het Vinkenveld en het Beeklaankwartier.

Om 12:30 was er een broodmaaltijd in de school de Duinpieper. Hiervandaan is er verder gegaan met de verkoop. Deze keer in de wijken Boerenburg en Grashoek.

Ook in de middag was er een korte pauze met koffie, thee, limonade en siroopwafel. Nu in de Duinpieper. Na de pauze is er verkocht in de wijken Calorama en Middengebied en het gebied ertussen in.

Ondanks de dreiging van onweer, is het toch droog gebleven tot het eind van de verkoop om 17:00 uur.

Als afsluiting hebben alle medewerkers aan deze dag een gezamenlijke pannenkoekenmaaltijd gehouden. De pannenkoeken waren gebakken door enkele leden en ouders van leden.

Er kan terug gekeken worden op een heel gezellige maar zeer vermoeiende dag.

Foto Maartje
Weer een nieuwe doos

Foto pannenkoeken eten
Pannenkoeken na inspannende dag

Voor leden zijn hier meer foto's.

Sint Joris kapel speelt voor Sint Joris gilde

Zaterdag 18 juni 2005

In Oudhollandse kledij heeft een afvaardiging van Crescendo voor het Sint Joris gilde gespeeld. Niels Duindam sloeg voor de gelegenheid op de grote trom van de vroegere Sint Joris kapel. Is de Sint Joris kapel nu weer terug?

Het weer was stralend maar eigenlijk veel te warm voor de kledij. Gelukkig kon er onder een schaduw gevend afdak worden gespeeld.

De volgend stukken werden ten gehore gebracht:

 • Fanfare and Anthem
 • Der Jäger aus Kurpfalz
 • Vier delen van Hanseatic Suite
 • Hoch Heidecksburg
Traditie getrouw werd het optreden afgesloten met het "Koningslied St. Joris Doelen". Hierbij werd luidkeels meegezongen door de leden van het gilde. Na een dankwoord van de Koning van het gilde werd als toegift nogmaals het Koningslied gespeeld waardoor ook het derde couplet nog gezongen kon worden.

Het orkest werd geleid door Jan Wijenberg die eveneens Oudhollandse kledij droeg.

Foto van de kapel in actie
De kapel in actie

Voor meer foto's van het optreden zie hier.

Geslaagde muziekdag voor basisschool "De Jutter"

Op woensdag 15 juni 2005 waren de leerlingen van basisschool "De Jutter" te gast bij Crescendo in Theater De Muze. Door een speciaal ingestelde voorbereidingscommissie was een compleet theaterprogramma in elkaar gedraaid. 's Ochtends kregen de ruim 300 leerlingen (in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar) uitleg over onder andere de verschillende instrumenten die bij Crescendo worden gebruikt. Ook werd antwoord gegeven op moeilijke vragen zoals: wat is "geluid" nu eigenlijk en wat doet een dirigent? En dat allemaal op een manier dat alle kinderen het konden volgen. Tussendoor werden er twee muzikale films vertoond (waaronder het bekende "Peter en de Wolf"). Natuurlijk was er rekening mee gehouden dat 300 kinderen niet (drie uur lang) stil in een theaterstoel kunnen blijven zitten. Tijdens het verhaal over slagwerk werden de kinderen dan ook behoorlijk aan het klappen en stampen gezet. En bij het rood/groen spel en het instrumentenspel deed de hele zaal mee!

's Avonds bestond het eerste deel van het programma uit een "repetitie" van Crescendo's B-orkest op het toneel van het theater. Er werd gerepeteerd zoals dat ook tijdens de tweewekelijkse repetities gebeurd. Daarna ging het doek dicht. Heel snel werd er omgekleed en toen het gordijn na een paar minuten weer open ging zat daar het B-orkest in concertkleding. Er volgde een echt concert met muziekstukken die duidelijk aansloegen bij de kinderen en ouders in de zaal. Het was een "volle bak" en de sfeer zat er goed in. Bij het slotnummer "Rock Around the Clock" kwamen veel kinderen spontaan voor het toneel staan swingen. Al met al was het een zeer geslaagde dag!

Foto van kinderen met antwoordbriefjes
Kinderen met antwoordbriefjes

Een foto-impressie van de ochtend is hier te vinden.

Website van "De Jutter": http://www.jutterschool.nl

Op de website van "De Jutter" is ook een verslag te vinden. Hier een directe link naar dit verslag.

Muziekplezier voor muzikanten en publiek op de Leidse Muziek Play-In

Op zaterdag 11 juni 2005 heeft de slagwerkgroep samen met enkele slagwerkers van Muziekvereniging De Burcht uit Leiden gespeeld in de pauzes van de Leidse Muziek Play-In. Ook deden enkele blazers van Crescendo mee aan deze Play-In.

Op een Play-In komen muzikanten van diverse verenigingen samen om daar op 1 dag in het openbaar een aantal stukken in te studeren en als afsluiting uit te voeren als een concert.

De stichting Leidse Muziek Play-In organiseerde deze Play-In nu voor het 5e jaar. De muzikanten hadden een grote muziektent ter beschikking die was geplaatst op het Leidse Stadhuisplein. Een zeer goede locatie vanwege het vele langslopende publiek.

Met veel plezier is er gemusiceerd door de muzikanten. Ook het publiek had zichtbaar plezier in het aanschouwen van de verrichtingen van de dirigenten en de muzikanten.

Foto Leidse Play-In
De Muziektent

Meer foto's van de Play-In kunnen hier worden gevonden. Voor leden zijn hier ook nog een aantal foto's.

De website van de stichting Leidse Muziek Play-In: http://www.leidsemuziekplayin.nl

Dodenherdenking

Op woensdag 4 mei 2005 verzorgde traditiegetrouw een aantal muzikanten van Crescendo de muziek tijdens de dodenherdenking op de Willem van den Bergh Leefgemeenschap. Dit jaar bestond de groep uit achttien personen die onder leiding van Ad Baljeu een aantal delen van de 5 Adagio's afwisselde met bekende nummers als Scheepke onder Jezus' hoede. Vooral die bekende liederen werden weer erg gewaardeerd door de toehoorders. Uiteraard werd ook het ere-signaal geblazen.

Concert Groot Hoogwaak

Traditioneel geeft Crescendo op Koninginnedag op uitnodiging van de Oranje vereniging Noordwijk aan Zee, een concert in Groot Hoogwaak. Ook dit jaar op zaterdag 30 april 2005 heeft het A-orkest van Crescendo weer een concert verzorgd. Dit jaar kwam zelfs de burgemeester even langs om mee te luisteren. In zijn toespraak bood hij alle aanwezigen een drankje aan wat zeer gewaardeerd werd.

Het concert stond onder leiding van gastdirigent Wim van Duijn. Het programma was als volgt:

 1. Marche des parachutistes
 2. Hymne of Friendship
 3. Barokko
 4. Conquest of Paradise
 5. Koning voetbal
 6. Beauty and the Beast
 7. I have a dream
 8. Andre Rieu in Concert
 9. Vera Lynn
 10. Het Wilhelmus
Als toegift werd nogmaals "Koning voetbal" gespeeld.

Voorjaarsconcert 2005

Op vrijdag 22 april 2005 heeft Crescendo weer het jaarlijkse voorjaarsconcert gegeven. Donateurs hebben altijd gratis toegang tot deze voorjaarsconcerten. Dit jaar hebben het A-Orkest en de slagwerkgroep opgetreden. Het concert werd geopend door het A-Orkest met de "Belgische parachutisten mars". Daarna werd het indrukwekkende stuk "Odyssey" ten gehore gebracht. Een verhalenverteller uit de 17e eeuw (Leo Kouwenhoven) vertelde het verhaal van de Rattenvanger van Hamelen onder begeleiding van muziek. Halverwege het verhaal werd het stuk "Everybody Needs Somebody" gespeeld.

Door een "misverstand" in de organisatie over wie de lotenverkopers zou regelen waren er geen lotenverkopers. Daarom heeft Janneke van Oevelen met haar dwarsfluit alle slapende kinderen naar voren gefloten. Zij wilden wel de loten in de pauze gaan verkopen. Achteraf gezien geen slechte keuze want in de pauze waren alle loten al snel uitverkocht.

Voor de pauze heeft eerst nog de slagwerkgroep opgetreden. Zij speelden "Easy Beat", "Natuurlijk Noordwijk", "Drumband in Action", "Latin for Youth", "Different Kind of Rain" en "To the Japanese Drummers". Het was de première van het stuk "Different Kind of Rain" dat is gecomponeerd door onze slagwerkers Anne Duindam en Wendy van der Bent.

Na de pauze speelde het A-Orkest de werken "Tintin" (Kuifje) en "Miss Saigon". De finale was het stuk "Latin American Fever" dat werd gespeeld door het A-Orkest samen met de slagwerkgroep.

Het A-Orkest stond onder leiding van Jan Wijenberg en de slagwerkgroep stond onder leiding van Marco Hageraats.

Foto voorjaarsconcert
Finale

Voor een foto-impressie, zie hier.

Voor leden zijn hier nog wat foto's.

Noordwijk meets Bristol

Voor het oog en het oor van het publiek ontvouwde zich een verrassend fraai spektakel op het concert van donderdagavond 7 april 2005 in de Maria ter Zeekerk. Het B-orkest en de slagwerkgroep hadden deze avond het koor en het orkest van de St. Bede's Catholic College uit Bristol (Engeland) op bezoek. Het zeer gevarieerde avondvullende programma bevatte achtereenvolgens optredens van de Engelse school, het B-orkest, de slagwerkgroep, het B-orkest samen met het orkest van de Engelse school en een spectaculaire afsluiting van alle muzikanten samen. Dit laatste betekende een orkest van bijna 120 muzikanten.

Het optreden van de Engelse school begon met hun blaasorkest gevolgd door een zeer vertederend optreden van een groepje jonge violistes. Hierna volgde het koor met en zonder begeleiding van gitaren, violen, piano en fluit. Een selectie uit het koor zong ook nog twee stukken waarna het blaasorkest de Engelse inbreng weer afsloot.

Zie ook het persbericht.

Foto van de violistes
Violistes voor het orkest

Meer....

Concert Witte school

Zaterdag 12 maart 2005 was de officiële opening van de herbouwde Witte School in Noordwijk. Ter gelegenheid hiervan heeft het A-Orkest een optreden verzorgd in de school.

In de school
In de school

Rob Tissing heeft een aantal foto's gemaakt. Zie hier.

Jubilarissen

Op de jaarlijkse algemene ledenvergadering op vrijdagavond 11 maart 2005 heeft de heer Verhappen van de KNFM de volgende Crescendo leden gehuldigd met een certificaat, een speldje en een bos bloemen vanwege hun jubileum als muzikant:

25 jaarJacco Cramer
12,5 jaarElly van Beelen
Niels Duindam

Jan Dorst was verhinderd voor de huldiging van zijn 40 jarig jubileum. Hij is daarom tijdens de repetitieavond van 15 maart in het zonnetje gezet. Uit handen van de voorzitter kreeg hij alsnog zijn speldje, certificaat en bloemen.

Foto van de jubilarissen
De jubilarissen

Meer foto's zie hier.

Benefietconcert Leiden

Op vrijdagavond 11 februari 2005 heeft het A-orkest van Crescendo medewerking verleent aan een benefietconcert in de Hooglandse kerk in Leiden. De opbrengsten van dit concert zijn verdubbeld door de gemeente Leiden en overgemaakt naar giro 555 voor de slachtoffers van de zeebeving in Azië.

Een aantal muziekverenigingen uit Leiden en omgeving hebben samen dit concert gegeven.

Foto van het concert
In de Hooglandse kerk

Meer informatie zie hier.

Noordwijks Nieuwjaarsconcert 2005

Op zondagmiddag 9 januari 2005 heeft het A-orkest samen met het Noordwijks nieuwjaarskoor het jaarlijkse Noordwijks Nieuwjaarsconcert gegeven.Het concert was in de Hotels van Oranje.

Foto van Koor en Orkest
Koor en Orkest

Foto van het publiek
Wat een publiek

Er zijn nog meer foto's gemaakt. Vind ze hier.

Leden kunnen ook hier nog wat vinden.

2004

Terug naar begin

Kerstconcert in Leeuwenhorst

Op kerstavond 24 december 2004 heeft het A-orkest een kerstconcert gegeven in Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Dit concert was voor de gasten van Leeuwenhorst die hier hun kerstfeest vieren. De volgende werken zijn ten gehore gebracht:

 • Odyssey
 • White Christmas
 • Miss Saigon
 • I have a dream
 • A Christmas Suite
 • Have Yourself a Merry Little Christmas
 • Rudolf the Red Nosed Reindeer
Daarnaast is de samenzang van een aantal kerstliederen begeleid.

Helaas zijn er geen foto's van dit concert beschikbaar.

Groots kerstconcert B-orkest samen met leerlingenorkest Valkenburg's Harmonie en kinderkoor Singing Stars uit Voorhout

Op zondagmiddag 12 december 2004 heeft het B-orkest een kerstconcert gegeven in de Maria ter Zee kerk aan de Nieuwe Zeeweg in Noordwijk. Het was een gezamenlijk concert met het leerlingenorkest van Valkenburg's Harmonie en het Kinderkoor Singing Stars uit Voorhout.

De ongeveer 85 muzikanten en 30 koorleden vormden samen een indrukwekkend geheel. Afwisselend werden de orkeststukken gedirigeerd door de dirigenten van de beide orkesten, Sjaak Verloop van Valkenburg en Ad Baljeu van Crescendo. De koorstukken werden gedirigeerd door Mieke Kortekaas, dirigent van het kinderkoor.

Het publiek dat zichtbaar genoot van het concert werd halverwege ook nog getrakteerd met een mooi kerstverhaal dat werd voorgedragen door Marja van Schooten van Crescendo.

Kerstconcert B-orkest
Kerstconcert B-orkest

Kijk hier voor foto's van het concert.

Talentvolle voorspeelavond

Op zaterdagavond 20 november 2004 is er een voorspeelavond gehouden in de Duinpieper aan de Stakman Bossestraat. Vooral leerlingen maar ook veel meespelende leden in slagwerkgroep, B-orkest en A-orkest hebben opgetreden. Er waren enkele gedurfde solo-optredens en optredens in groepen. Het enthousiaste publiek genoot met volle teugen van de talentvolle muzikanten.

Voorspeelavond
Onze hoornisten

Er zijn weer heel veel foto's gemaakt.
Kijk snel hier.

Uitstekende juryrecensie van de B-Orkest inbreng op het muziekfestival in Oostzaan

Op zondag 31 oktober 2004 heeft het B-Orkest meegedaan aan het muziekfestival voor jeugd en opleidingsorkesten in Oostzaan. Ondanks dat dit festival niet echt bedoeld was als een wedstrijd, was er toch een professionele jury aanwezig. De jury heeft een uitstekend rapport gepresenteerd waar het B-Orkest trots op mag zijn.

Festival Oostzaan
Het B-Orkest in Oostzaan

Lees hier verder.
Foto's van het festival staan hier.

Slagwerkgroep geeft concertje

Op zaterdag 9 oktober 2004 heeft de slagwerkgroep een concertje gegeven aan de ingang van de Muze. Op deze dag had de bibliotheek een aantal activiteiten georganiseerd naar aanleiding van de start van de kinderboekenweek. Aangezien dit jaar het thema van de kinderboekenweek muziek is, is de slagwerkgroep gevraagd bij de ingang een concert te geven.
De slagwerkgroep stond onder leiding van invallend dirigent Ad Baljeu die de vruchten mocht plukken van de noeste arbeid van de vaste dirigent Marco Hageraats. Onder leiding van Marco Hageraats zijn de afgelopen weken de gespeelde werken zo ingestudeerd dat er een prima concert uit is voortgekomen.

concert slagwerkgroep
De slagwerkers in actie bij de ingang van de Muze

Meer foto's vind je hier.

Crescendo spelletjes Carrousel in de Muze

Zaterdag 9 oktober 2004 was de start van de kinderboekenweek. Het thema van de kinderboekenweek is dit jaar muziek. Daarom heeft de bibliotheek Noordwijk verschillende aktiviteiten georganiseerd in de Muze. Een van deze aktiviteiten, de spelletjescarrousel, is verzorgd door Crescendo. Deze aktiviteit bleek niet allen zeer goed aan te slaan bij het jeugdige publiek maar ook bij veel ouders en andere bezoekers.

spelletjescarrousel
Er was veel belangstelling voor de spelletjescarrousel.

Meer foto's vind je hier.

Onvergetelijk weekend naar Gent

Het weekend van 24 en 25 september 2004 was het weekend van de optredens in Gent. Het A-orkest is met 49 muzikanten, 3 introducés en de dirigent een weekend uit geweest naar Gent. De harmonie was uitgenodigd om in Gent het Eurokoor te begeleiden bij het ECF scratch concert op de zaterdag en het "tot ziens concert" op zondag. Een uitgebreid verslag zal in de krant geplaatst worden en er zullen ongetwijfeld verslagen verschijnen in het verenigingsblad de "Kruisen en Mollen". Hier een foto van het buitenconcert op zondag.

zondag concert
Het concert op zondag op de Lievekade in Gent

Meer foto's vind je hier.
Leden kunnen hier nog meer foto's zien.
Ook heeft Frans Eijck van het Eurokoor voor ons een aantal foto's gemaakt. Deze zijn hier te zien (alleen leden).

Succesvolle introductiedag

Op vrijdag 3 september 2004 is weer de jaarlijkse introductiedag gehouden. Ook dit jaar mocht er gebruik gemaakt worden van het schoolgebouw de Duinpieper. Tijdens de avond konden er verscheidene instrumenten uitgeprobeerd worden. Ook heeft de voorzitter een presentatie gegeven over de inhoud van het lidmaatschap van Crescendo. Hierbij lag vooral het accent op het vereniging zijn. De presentatie werd met grote aandacht gevolgd. Na afloop konden een aantal nieuwe leden reeds een instrument mee naar huis nemen. De avond heeft weer veel nieuwe leden opgeleverd. Zoveel zelfs dat we weer eens de grens van 100 leden hebben gepasseerd.

Geslaagde muzikale happening voor de Oranje vereniging

Op zaterdagavond 28 augustus 2004 heeft het A-orkest meegedaan aan de muzikale happening van de Oranje vereniging. Het aandeel dat Crescendo aan deze happening had was een gezamelijk optreden met onze zustervereniging "De Echo der Duinen". Bij het afsluitende Wilhelmus deed zelfs de drumfanfare van de "St. Jeanne d'Arc" uit Noordwijkerhout mee.

Try-out Scratch Concert in Koningshof, Rijnsburg

Op vrijdagavond 20 augustus 2004 heeft het A-orkest van Crescendo samen met het Eurokoor Nederland geoefend voor het ECF Scratch Concert dat op zondag 26 september in Gent gegeven zal worden. Een verslag en enkele foto's kan gevonden worden op de website van het Eurokoor Nederland www.eurokoor.nl.

Ook zijn hier nog meer foto's te zien.

Site gemaakt door Jacob van der Meulen