Verslagen van activiteiten

Ga direct naar:
2019 2018 2017 2016 2015 2014

Of op de pagina voor de periode 2009-2013: 2013 2012 2011 2010 2009

Of op de pagina voor de periode 2004-2008: 2008 2007 2006 2005 2004

2019

Terug naar begin

Kerstconcert B-orkest in Grote Jeroenskerk

Op zondag 15 december 2019 heeft het B-orkest van Crescendo weer haar jaarlijkse kersconcert gegeven. Dit jaar is er samengewerkt met de Noordwijkse muziekschool, MusicBlvd. Ook deden de blokfluitleerlingen van Crescendo weer mee. Zij stonden onder leiding van Willeke van Kouwenhoven.

Het vioolensemble van de muziekschool Violini di Mare onder leiding van Geneviève van Dijk was wel een bijzondere toevoeging aan het concert. De dirigent van het B-orkest, Ad Baljeu had speciaal hiervoor enkele werken gearangeerd zodat het B-orkest samen kon spelen met het vioolensemble.

De musical groep van de muziekschool, onder leiding van Nikki Waalewijn gaf een extra feestelijke tint aan het concert.

Verder kon het publiek genieten van de solisten Lauren (zang), Merel (zang/piano) en Claire (piano).

Al met al een zeer gevarieerd programma dat uitmondde in een waar feest.

De grote finale
De grote finale (Foto Trui van der Meulen)

Première van de film Cultuur & Vriendschap

Op zondagmiddag 27 oktober 2019 werd onder grote belangstelling de film Cultuur & Vriendschap vertoond. Voorafgaand aan de film was er een optreden door St. Jeanne d’ Arc en Crescendo.

Het idee voor de film was afkomstig van Crescendo lid Janneke van Oevelen. Met haar idee won Crescendo de Noordwijkse Cultuurprijs in het kader van het Noordwijkse themajaar Cultuur Verbindt. Onder leiding van Manon Tissing en regisseur, scriptschrijver Jos van Varik kon de productie van start gaan.

De hoofdpersoon in de film is de wethouder Van ’t Lijm, gespeeld door Jan de Vreugd.
Peter van ’t Lijm wil vanwege de fusie van Noordwijk-Binnen, Noordwijk aan Zee, Noordwijkerhout en de Zilk ook een fusie van de muziekverenigingen realiseren.
De wethouder is heel enthousiast over zijn idee maar de leden van de muziekverenigingen denken daar heel anders over. Wat begon als een mooi plan, zorgt voor onrust en onenigheid in de vier kernen van de fusiegemeente Noordwijk.


Afgelopen zomer werd er gefilmd. Het lukte Jos van Varik om zoveel mogelijk figuranten mee te laten spelen in de film. Na vele weken van hard werken kwam er een geweldig leuke en vooral komische film tot stand.

Op zondagmiddag 17 november wordt de film Cultuur & Vriendschap vertoond in de Sint Jozefkerk te Noordwijkerhout, voorafgegaan door het Harmonieorkest van de Harpe Davids, het Shantykoor ’t Bollenhart en Theater Raponsel.

Op zondagmiddag 24 november draait de film in de Duinpan in de Zilk met optredens van het R.K. Fanfarekorps Excelsior, het harmonieorkest Echo der Duinen en de Marchingband Altesa.

Informatie over de film en bestellen van een DVD kan via www.filmfanfarenoordwijk.nl.

Poster voor de film
Click op de poster voor een grotere versie

Ook voor foto's en de trailer, zie www.filmfanfarenoordwijk.nl.

Noordwijks Nieuwjaarsconcert 2019

Op zaterdag 5 januari 2019 vond voor de 33e keer het Noordwijks Nieuwjaarsconcert plaats. Vanwege de fusie van Noordwijk en Noordwijkerhout was deze editie extra feestelijk. Deelnemers uit de vier woonkernen Noordwijk aan Zee, Noordwijk Binnen, Noordwijkerhout en de Zilk deden mee aan dit nieuwjaarsconcert.

Het publiek kon genieten van de solisten Ruby van Urk en Niels Bouwmeester, van de popkoren Bloom en Just for Fun, van de operettevereniging Mozaïek, van de Noordwijkse Balletschool en van de orkesten van Crescendo en St. Jeanne d 'Arc. De presentie werd verzorgd door Leslie van Kruistum en Siem Nulkes. Crescendo opende het concert met A Golden Year.

Bij het Finalenummer "A Brand New Day" dansten alle deelnemers mee en vierden zij op enthousiaste wijze de muzikale start van de fusie van Noordwijk en Noordwijkerhout.

Optreden Crescendo
Optreden Crescendo

Geluidsopnamens van dit concert zijn te beluisteren via de site van de Stichting Noordwijks Nieuwjaarsconcert: www.noordwijks-nieuwjaarsconcert.nl onder de tab "Geschiedenis".

2018

Terug naar begin

Dorus Vissers nieuwe voorzitter

Op donderdagavond 8 maart 2018 was weer de jaarlijkse algemene ledenvergadering. Aangezien de voorzitter Petra Hoek de voorzitterhamer wilde overdragen moest er een nieuwe voorzitter worden gekozen. Gelukkig had Dorus Vissers zich kandidaat gesteld. Bij de stemming bleek dat bijna alle aanwezige leden op hem hadden gestemd. Hij heeft het voorzitterschap aanvaard en dus heeft de vereniging weer een nieuwe voorzitter.

Voorzitter Dorus Vissers
Voorzitter Dorus Vissers>

Tijdens deze vergadering zijn er ook drie bestuursleden afgetreden en drie nieuwe bestuursleden gekozen.
Afgetreden:

 • Petra Hoek
 • Judith Hoek
 • Thomas Baak
Nieuw gekozen:
 • Willeke Kouwenhoven
 • Suzan de Kremer
 • Elwin Verloop

Noordwijks nieuwjaarsconcert 2018

Op zondagmiddag 7 januari 2018 vond het 32e Noordwijks Nieuwjaarsconcert plaats. Het concert werd verzorgd door het A-orkest onder leiding van Dirk van der Niet en de leerlingen van de theaterschool OnStage. Solisten waren Chantal van der Klugt en Niels Bouwmeester. Het Noordwijks Nieuwjaarsconcert werd gehouden in de Oude Jeroenskerk. Het was een zeer gezellige- en muzikale middag waarbij natuurlijk het Noordwijks Volkslied en de Radetzkymars niet ontbraken. Het vele publiek heeft enorm genoten van Crescendo en OnStage.
De presentatie was in handen van Leslie van Kruistum.
De foto’s zijn gemaakt door Richard van Egmond.

In de Oude Jeroenskerk
In de Oude Jeroenskerk (Foto Richard van Egmond)

Solisten Chantal van der Klugt en Niels Bouwmeester
Solisten Chantal van der Klugt en Niels Bouwmeester (Foto Richard van Egmond)

OnStage
OnStage (Foto Richard van Egmond)

Artikel in Noordwijks Nieuwsblad.

Meer foto's.

2017

Terug naar begin

Sfeervol kerstconcert

Op zaterdag 10 december 2017 was weer het traditionele kerstconcert van het B-orkest. Ondanks een dik pak sneeuw bleken veel bezoekers toch in staat te zijn geweest naar de Oude Jeroenskerk in Noordwijk-Binnen te komen. De kerk was tot op de laatste stoel bezet. De aanwezigen werden beloond met een fantastisch kerstconcert.

Met een goed uitgevoerde overture zette het B-orkest van Crescendo onder leiding van haar dirigent, Ad Baljeu, de toon voor een programma met vele hoogtepunten. Daartoe moet zeker de bijzondere uitvoering van ‘I dreamed a dream’ worden gerekend. Dit werd uitgevoerd met een speciaal voor dit concert geschreven Nederlandse tekst, gezongen door de Voorhoutse zangeres Sophie Warmerdam. Met haar heldere, zuivere stem en perfecte dictie was de tekst voor iedereen verstaanbaar. Een schot in de roos. Ook het lied ‘I have a dream’, gezongen door burgemeester Rijpstra samen met Sophie en Pien Warmerdam en begeleid door het orkest, werd door het publiek zeer gewaardeerd.

Na de pauze was het de beurt aan doedelzakband ‘Red Rose of Lochbuie Pipes & Drums’. Zij speelden zowel alleen als met begeleiding van het B-orkest. Het door de dirigent van het orkest voor deze gelegenheid geschreven werk ‘Red Rose of Christmas’ kwam heel mooi tot zijn recht in de grote akoestiek van de Oude Jeroenskerk. En uiteraard mag de bijdrage van de blokfluitende jeugd bij dit concert niet vergeten worden. De blokfluitleerlingen van de vereniging kregen versterking van leerlingen van de Witte School zodat er bij ‘Jingle bell rock’ bijna 40 blokfluiters meespeelden met het harmonieorkest. Het concert werd afgesloten met een welverdiende ovatie van het publiek.

Burgemeester en zangeressen
Burgemeester en zangeressen (Foto Trui de Ridder)

Red Rose of Lochbuie Pipes & Drums
Red Rose of Lochbuie Pipes & Drums (Foto Trui de Ridder)

Meer foto's.

Programmaboekje
Programmaboekje.

Concert B-orkest op 's Heerenloolands

Op zaterdag 24 juni 2017 heeft het B-orkest van Crescendo een optreden verzorgd op 's Heerenloolands.

In de test
In de tent

Voorjaarsconcert 2017

Op zaterdag 1 april 2017 heeft Crescendo haar voorjaarsconcert gegeven. Aangezien de vereniging dit jaar 120 jaar bestaat hebben zowel het A-orkest als het B-orkest opgetreden. Het thema van het concert was "Magie". Voor de pauze heeft het A-orkest onder leiding van Marije Koopmans de bezoekers meegenomen op een magische reis. De reis is na de pauze voortgezet door het B-orkest onder leiding van Ad Baljeu. Als besluit was er een toegift van beide orkesten tezamen.

Leslie van Kruistum verzorgde de toelichting op de diverse gespeelde stukken. Een extra magische tint aan het concert gaf goochelaar Janse Heijn.

Beide dirigenten
Beide dirigenten (Foto Jan Verloop)

Meer foto's.

Muziekdiner weer succes

Op zondag 12 maart 2017 is voor het tweede jaar weer een muziekdiner gehouden. Het Crescendo muziekdiner is een voorspeelmiddag/avond waarbij het programma halverwege wordt onderbroken voor een gezamenlijke maaltijd. Tussen de programmaonderdelen is er verder een muziekquiz waarbij diverse groepjes van deelnemers en publiek het tegen elkaar opnemen.

Vele leden hadden zich weer opgegeven om alleen of in een groepje op te treden. Het is altijd weer een hele verrassing wat er zoal wordt gebracht.

Baritontalenten
Baritontalenten (Foto Renske Vink)

Meer foto's.

Muziekproject Witte School van start

Op vrijdag 7 maart 2017 ging het samenwerkingsproject met de Witte School van start in het kader van "Impuls Muziekonderwijs". Met een klap op de bekken werd het geopend. Willeke Kouwenhoven begeleidt het project namens Crescendo en Bernhard Jobsen doet dit namens De Echo der Duinen.

Start muziekproject
Start muziekproject Witte School

Meer foto's.

Jubilarissen gehuldigd

Tijdens het feestje ter ere van 120 jaar Crescendo heeft de vertegenwoordiger van de bond gelijk enkele jubilarissen van de vereniging gehuldigd:

 • Benno Aartse, 65 jaar lid
 • Elly van Beelen, 25 jaar lid
 • Piet Westerhout, 25 jaar lid
 • Laura Harrison, 12 1/2 jaar lid

Jubilarissen 2017
Jubilarissen 2017 (Foto Jan Verloop)

Meer foto's (alleen voor leden).

Crescendo bestaat 120 jaar

Op vrijdag 24 februari 2017 bestond Harmoniekapel Crescendo Noordwijk 120 jaar. Dit heugelijke feit werd na de kleine B repetitie gevierd met een hapje en een drankje. Ook kwam er een vertegenwoordiger van de bond langs die de vereniging de Zilveren Medaille met Kroon overhandigde.

Zilveren Medaille met Kroon
Zilveren Medaille met Kroon

Nieuwjaarsconcert 2017

In een bomvolle Oude Jeroenskerk vond op zaterdag 7 januari 2017 het Noordwijks Nieuwjaarsconcert plaats.

De Stichting Noordwijks Nieuwjaarsconcert had het A-Orkest en Wim Verschuren bij elkaar gebracht voor een bijzondere samenwerking. Wim Verschuren (1997) studeert piano aan Codarts, het conservatorium van Rotterdam. Het programma dat geboden werd, was erg aantrekkelijk en had voor elk wat wils. De liefhebber van pianomuziek kon genieten van Beethoven en Brahms, maar ook muziek van Einaudi kwam aan bod. Crescendo bracht een aantal van haar eigen werken ten gehore waaronder het mooie Suite Provençale, het stuk dat zij speelde tijdens de Nationale Kampioenschappen voor Harmonieorkesten. De grootste verrassing en tevens uitdaging was de uitvoering van het Pianoconcert van Edvard Grieg waarbij Wim soleerde onder begeleiding van het orkest. Het enthousiaste publiek liet blijken dat het een geslaagde uitvoering was. Traditiegetrouw werden ook de Radetzky Marsch en het Noordwijks Volkslied gespeeld.

Wim Verschuren
Wim Verschuren (Foto Jan Verloop)

Meer foto's.

Zie ook www.noordwijks-nieuwjaarsconcert.nl. Via de tab "Geschiedenis" kunnen er daar filmpjes bekeken worden.

2016

Terug naar begin

Familiekerstconcert B-orkest groot succes

Op zondag 11 december 2016 heeft het B-orkest weer haar jaarlijkse familiekerstconcert gegeven. Het concert was in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk en stond onder leiding van B-orkest dirigent Ad Baljeu. Ook de leerlingen van de Crescendo blokfluitopleiding deden weer mee.

Het publiek was in grote getale toegestroomd en de kerk zat dan ook stampvol. Het was een zeer geslaagd concert.

Derde plaats op Open Nederlands Harmonie Kampioenschap

Op zaterdag 5 november 2016 heeft het A-orkest van Crescendo de derde plaats behaald op het eerste Open Nederlands Harmonie Kampioenschap. Het kampioenschap werd gehouden in Drachten. Crescendo kwam uit in de 4e divisie en heeft 82 punten behaald. In deze divisie deden er 5 orkesten mee. Het resultaat kan gezien worden als zeer goed.

Dit kampioenschap was het eerste kampioenschap dat de stichting ONHK heeft georganiseerd. Als aandenken kregen alle deelnemende orkesten daarom een speciaal vaantje.

Na afloop van het kampioenschap hebben de leden van Crescendo een restaurant bezocht waar een heerlijk stamppotbuffet voor hen klaar stond. Het was een heel gezellige maaltijd.

Aangezien Drachten niet naast de deur ligt, heeft de reis plaatsgevonden in een luxe dubbeldeks touringcar. Zowel de heenreis als de terugreis was zeer gezellig. Crescendo kijkt terug op een hele mooie dag.

In de zaal
Het optreden

Vaantje van het kampioenschap
Het ontvangen vaantje

Meer foto's zijn te vinden op de ONHKwebsite.

Mooi dubbelconcert A-orkest Crescendo met Harmonie Da Capo uit Lisse

Op zondag 30 oktober 2016 heeft het A-orkest van Crescendo een dubbelconcert gehad met de Harmonie Da Capo uit Lisse.

De Harmonie Da Capo heeft het volgende weekend een concours en het A-orkest van Crescendo doet het volgend weekend mee aan het eerste open Nederlands harmonie kampioenschap. Daarom hebben beide orkesten elkaar gevonden en besloten om als try-out hun werken te laten horen in een lunchconcert in Lisse.

Voor de lunch was het de beurt aan Da Capo. Zij speelden naast het werk voor het concours, Lord Tullamore van Carl Wittrock, drie andere werken. Da Capo stond onder leiding van haar dirigent René Leckie.

Na de lunch was het de beurt aan Crescendo. Zij speelden naast het werk voor het kampioenschap, Suite Provençale van Jan van der Roost, vier andere werken. Crescendo stond onder leiding van haar dirigent Marije Koopmans.

Ter afsluiting van het concert speelden beide orkesten samen het werk Coldplay on stage. Het was heel bijzonder om met zo'n groot gezamenlijk orkest op te treden.

Enkele geluidsopnamen van het concert:

Veel stroopwafels verkocht op stroopwafelactiemiddag

Op zaterdag 3 september 2016 heeft Crescendo weer een stroopwafelactie gehouden. Leden gaan dan met stroopwafels langs de deuren om die te verkopen. De opbrengst is onder meer voor de Crescendo opleiding.

Dit jaar is er in plaats van een gehele dag, alleen in de middag verkocht. Toch zijn er wel 730 pakjes stroopwafels verkocht. Alle kopers, van harte bedankt.

Hebt u de verkopers gemist, neem dan contact op met een van de leden of bestuursleden om alsnog stroopwafels te kopen.

Stroopwafels verkopen
Enthousiaste verkopers (Foto Rina Vos)

Meer foto's (alleen voor leden).

Buitenconcert A-orkest op bijzondere locatie

Op zaterdag 3 september 2016 heeft het A-orkest van Crescendo gespeeld op het terrein van de Kwekerij en Theedrinkerij Noordwijk Buiten. Het was fantastisch mooi weer om buiten op te treden. Er was ook aardig wat publiek.

Concert bij Noordwijk Buiten
Heerlijk buiten (Foto Petra Hoek)

Voorjaarsconcert 2016

Op zaterdagavond 9 april 2016 heeft het A-orkest van Crescendo weer haar jaarlijkse voorjaarsconcert gegeven. Het concert was in theater de Muze in Noordwijk. Het A-orkest stond onder leiding van haar dirigent Marije Koopmans.

Voorjaarsconcert 2016
In de Muze (Foto Jan Verloop)

Meer foto's.

Nieuwjaarsconcert 2016

Op zaterdagavond 9 januari 2016 was de 30e editie van het Noordwijks Nieuwjaarsconcert waarbij het A-orkest van Crescendo en het professionele Trio Merain een optreden verzorgden. Een leuke verrassing tijdens het concert was er voor de initiatiefnemers van het eerste uur, de heren C. Borger, C. Baljeu en A. Caspers. Zij werden in het zonnetje gezet en kregen van de organisatie een mooi boeket bloemen. Dit alles vanwege de 30e editie van het Noordwijks Nieuwjaarsconcert. Cees Borger werd zelfs gevraagd om het Noordwijks Volkslied te dirigeren, waarvoor hij met groot plezier de baton van Marije Koopmans overnam. Het in grote schare aanwezige publiek was het er over eens dat het een avond genieten was van de muzikale hoogstandjes.

Dit jaar was er geen samenwerking met de gemeente Noordwijk die namelijk op een andere datum en op een andere locatie haar nieuwjaarsreceptie hield. Aan deze mooie traditie kwam helaas een einde.

Trio Merain
Trio Merain (Foto Jan Verloop)

Meer foto's.

2015

Terug naar begin

Burgemeester van Noordwijk zingt op kerstconcert B-orkest

Op zondag 13 december 2015 heeft het B-orkest weer haar jaarlijkse familiekerstconcert gegeven. Ook dit jaar was het concert weer in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk. Dit familiekerstconcert is al een ware traditie geworden aangezien het al weer voor het 15e jaar is gehouden.

Deze keer had het concert wel een zeer bijzonder tintje aangezien de burgemeester van Noordwijk Jan Rijpstra zijn medewerking verleende. Voor de pauze heeft hij tijdens het stuk "Brevis Historia" het kerstverhaal voorgedragen. Na de pauze heeft hij onder begeleiding van het B-orkest het stuk "When a child is born" gezongen.

Naast de burgemeester verleenden ook de pianist Reinier van Hoek en zijn dochter, zangeres Sanne van Hoek hun medewerking. Ook deden de leerlingen van de blokfluitopleiding mee. De blokfluitleerlingen stonden onder leiding van hun juf Marjo van Westerop.

De algehele leiding was in handen van dirigent Ad Baljeu.

De zingende burgemeester Jan Rijpstra
De zingende burgemeester Jan Rijpstra (Foto Jan Verloop)

Meer foto's.

Derde plaats B-orkest op Sastival

Op zaterdag 7 november 2015 heeft het B-orkest van Crescendo Noordwijk mee gedaan aan het Sastival in het Teylingen College, locatie Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Dit Sastival is een festival voor opleidingsorkesten waarbij er ook gejureerd wordt. Er deden zeer verschillende orkesten mee waarbij het B-orkest van Crescendo wel het grootste orkest was.

B-orkest
B-orkest (Foto Jan Verloop)

Meer foto's.

Leden kunnen de beoordelingen bekijken op de archiefpagina (alleen voor leden).

Blaas het stof er uit concert van het B-orkest

Op zondag 23 augustus 2015 heeft het B-orkest een concert gegeven op het Jeroensplein in Noordwijk. Het was het eerste optreden na de zomervakanties en de repetities moesten nog beginnen. Het was een leuk begin van het seizoen. Wel stond er vrij veel wind waardoor er een enkele keer een muziekstandaard omviel. In iedergeval is het stof wel uit de instrumenten gewaaid.

Op het Jeroensplein
Op het Jeroensplein (Foto van Thijs Lindhout)

Meer foto's.

Barbecue en diplomauitreiking

Op zaterdag 4 juli 2015 heeft Crescendo het seizoen afgesloten met een gezellige barbecue. Voordat de barbecue begon werden eerst de diplomas uitgereikt aan de leerlingen die muziekexamen hadden gedaan. Alle examenkandidaten waren geslaagd. Voor het examen 1 zijn geslaagd: Diana Smit-Hoeksema en Ruben van der Meulen. Voor het examen 2 is geslaagd: Yvette Steenvoorden.

Geslaagden
De geslaagden (Foto van Tineke Verloop)

Master chef
Master chef (Foto van Tineke Verloop)

Meer foto's.

Rollygolf en trampolinespringen

Op zaterdag 4 juli 2015 voorafgaand aan de Crescendo barbecue hebben Crescendo leden onder zonnige omstandigheden rollygolf gespeeld en trampoline gesprongen bij de Noordwijkse Rollygolf.

Van proberen kun je leren

Op vrijdag 19 juni 2015 hebben de blokfluitleerlingen de repetitie van het B-orkest van Harmoniekapel Crescendo Noordwijk bezocht. Eerst hebben zij geluisterd naar het orkest, daarna kwam het leukste moment, de blokfluiters mochten zelf alle blaasinstrumenten uitproberen!

De blokfluiters hebben eerst de instrumenten benoemd en informatie gekregen over het instrument, daarna mocht er door iedereen (ook door de ouders!) geprobeerd worden om er geluid uit te krijgen. Zij kwamen er achter dat dit nog niet mee valt!

Blokfluitleerlingen van Crescendo mogen vanaf 10 jaar doorstromen naar een ander blaasinstrument. Om een goede keuze voor een vervolginstrument te kunnen maken worden de blokfluiters en hun ouders goed geïnformeerd over de mogelijkheden.

Wil je zelf ook een blaasinstrument leren bespelen? Dat kan! De lessen zijn individueel en een instrument wordt in bruikleen gegeven. Bovendien betaalt Crescendo de helft van het lesgeld! Op dit moment zijn de volgende instrumenten beschikbaar: klarinet, cornet, trompet, hoorn, bariton, euphonium, en trombone.

Voor kinderen van 6-9 jaar worden blokfluitlessen aangeboden. Meer informatie over de opleidingen van Crescendo is te verkrijgen bij de opleidingscoördinator: Marja van Schooten. Zie hiervoor ook de informatiepagina.

Koen de Kremer op cornet
Koen de Kremer op cornet

Floortje van Biemen speelt trombone
Floortje van Biemen speelt trombone

Optreden Sint Joris doelen

Op zaterdag 20 juli 2015 heeft een afvaardiging van Crescendo weer opgetreden voor het Sint Joris gilde. Dit optreden is een jarenlange traditie en ook deze keer werd het zeer gewaardeerd.

Optreden B-orkest bij Samenloop voor Hoop in Noordwijk

Op zondag 14 juni 2015 heeft het B-orkest opgetreden tijdens de samenloop voor hoop in Noordwijk.

Sax kwartet
Sax kwartet (Foto via Kitty Lindhout)

Optreden A-orkest bij avondvierdaagse

Op dinsdag 2 juni 2015 heeft het A-orkest opgetreden bij het vertrek- en aankomstpunt van de avondvierdaagse in Noordwijk.

Bij de avondvierdaagse
Bij de avondvierdaagse (Foto van Ineke Barnhoorn)

Meer foto's.

Crescendo op Blaasorkestenfestival Haarlemmermeer (Pier K festival)

Op zondag 31 mei 2015 hebben zowel het A-orkest als het B-orkest opgetreden tijdens het Blaasorkestenfestival Haarlemmermeer. Dit festival werd georganiseerd door Pier K. Zie ook: www.pier-k.nl.

Foto B-orkest
B-orkest (Foto Jan Verloop)

Foto A-orkest
A-orkest (Foto Jan Verloop)

Meer foto's gemaakt door Jan Verloop.

Geluidsopnames B-orkest (alleen voor leden).

Geluidsopnames A-orkest (alleen voor leden).

Leden kunnen de beoordelingen bekijken op de archiefpagina (alleen voor leden).

Dodenherdenking Willem van den Bergh

Op maandag 4 mei 2015 heeft een afvaardiging van Crescendo weer haar medewerking verleend bij de dodenherdenking op de Willem van den Bergh.

Instuifconcert Willem van den Bergh

Op vrijdag 1 mei 2015 heeft het B-orkest van Crescendo opgetreden op de Willem Van den Bergh in Noordwijk. Zoals gewoonlijk tijdens concerten op de Willem van den Bergh waren er weer vele andere dirigenten die het allemaal wel eens wilden proberen.

Invaldirigenten
Invaldirigent (Foto Jasper Baljeu)

Koningsdag in Groot Hoogwaak

Op maandag 27 april 2015 heeft het B-orkest van Crescendo weer opgetreden in het verzorgingshuis Groot Hoogwaak in Noordwijk.

Invaldirigenten
Toespraak burgemeester (Foto Petra Hoek)

Meer foto's.

Prachtig voorjaarsconcert

Op zaterdag 11 april 2015 was het jaarlijkse Voorjaarsconcert van Crescendo. Het A-orkest speelde diverse werken, onder andere filmmuziek en jazzmuziek. Bekende melodieën werden voorgedragen, zoals van The Sound of Music, Pocahontas, Aladdin en Batman, maar ook kon het publiek genieten van nummers van Robbie Williams, Glenn Miller en Duke Ellington. Nog meer jazz bracht zangeres Liesbeth Maiburg ten gehore samen met bassist Alessio Bruno. We kijken terug op een prachtige avond.

Foto tijdens New York, New York
New York, New York (Foto Jan Verloop)

Meer foto's gemaakt door Jan Verloop.

Foto's gemaakt door Jan Voet.

Geluidsopnames (alleen voor leden).

Voorspeelmiddag

Op zondag 22 maart 2015 heeft Crescendo een voorspeelmiddag georganiseerd. Leden van de vereniging konden hier aan ouders, kennissen en andere leden iets van hun kunnen laten horen. In een groot orkest vallen de individuele prestaties niet zo op. Tijdens de voorspeelmiddag kan dat wel. Ook leerlingen die nog niet meespelen in een orkest kunnen op deze manier toch al een keer optreden.

Kleine muzikanten
Jong geleerd... (Foto Maartje Lindhout)

Meer foto's.

Noordwijks Nieuwjaarsconcert 2015

Op zaterdag 3 januari 2015 heeft het A-orkest van Crescendo weer opgetreden tijdens het traditionele Noordwijks Nieuwjaarsconcert. Naast Crescendo werkten deze keer mee de harpiste Anneleen Schuitemaker en het Noordwijkse mannenkoor Messa Di Voce. Het Nieuwjaarsconcert was aansluitend aan de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Noordwijk waardoor het concert mede werd bijgewoond door het voltallige gemeentebestuur.

Harpiste in actie
Harpiste Anneleen Schuitemaker (Foto Jan Verloop)

Messa Di Voce
Messa Di Voce (Foto Jan Verloop)

Meer foto's.

2014

Terug naar begin

Optreden tijdens kerstmorgendienst Buurtkerk

Op donderdag 25 december 2014 heeft een afvaardiging van Crescendo de kerstmorgendienst in de Buurtkerk begeleid. Naast het begeleiden van de samenzang heeft Crescendo ook enkele muzikale intermezzo's verzorgd en gespeeld na afloop van de dienst.

B-orkest optreden op het Winterplein in Noordwijk

Op zondag 21 december 2014 heeft het B-orkest van Crescendo opgetreden in de grote tent op het Winterplein in Noordwijk. Deze keer was het Winterplein op het Vuurtorenplein. Er was veel publiek en er werd zichtbaar genoten van de ten gehore gebrachte muziek.

In de tent
In de tent

Meer foto's.

Groots familiekerstconcert van B-orkest Crescendo

Op zondag 14 december 2014 heeft het B-orkest van Crescendo weer haar jaarlijkse familiekerstconcert gegeven. Ook dit jaar was het optreden weer in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk. Het Noordwijkse dameskoor Lila heeft deze keer meegedaan. Ook waren de blokfluiters van Crescendo weer van de partij.

De belangstelling voor dit concert was overweldigend. De kerk zat volledig vol. Alle stoelen waren bezet waardoor zelfs een aantal bezoekers genoegen moesten nemen met een staanplaats.

Samen met Lila
Samen met Lila (Foto Jan Verloop)

Meer foto's.

Groepje Crescendomuzikanten speelt tijden Muziek Verlicht Binnen

Op vrijdag 12 december 2014 heeft een groepje muzikanten van Crescendo opgetreden tijdens de intocht van de Kerstman bij het evenement "Muziek Verlicht Binnen" in Noordwijk Binnen.

Studiedag B-orkest

Op zaterdag 29 november 2014 heeft het B-orkest een studiedag gehouden in de sporthal van de Willem van den Bergh.

Kopergroep Crescendo speelt op Sint Caecilia

Op zaterdag 22 november 2014 heeft een groep koperblazers van Crescendo opgetreden tijdens het Sint Caecilia feest in de Maria ter Zeekerk in Noordwijk aan Zee.

Crescendo wint 1e prijs op concours

Op zaterdag 8 november is het A-orkest van Crescendo naar het concours in Zaandam geweest.

Diploma concours 2014

Concours 2014
Concours 2014

Resultaten (voor leden).

De opnames van de gespeelde stukken (alleen voor leden):

Try-out concert in Egmond

Op zaterdag 25 oktober 2014 heeft het A-orkest van Crescendo gespeeld in Egmond-Binnen bij de muziekvereniging Eensgezindheid. Dit optreden was een try-out voor het komende concours. Crescendo speelde voor de pauze en Eensgezindheid speelde na de pauze. Alleen het eerste stuk werd gezamenlijk gespeeld omdat beide orkesten dit stuk op hun repertoire hebben. Dit was het stuk van Oranje dat speciaal is geschreven voor 200 jaar koninkrijk.

Samen met Eensgezindheid
Samen met Eensgezindheid (Foto Jan Verloop)

Meer foto's.

Benefietconcert voor Somoi in Rijnsburg

Op vrijdag 17 oktober 2014 heeft het A-orkest van Crescendo samen met de Flora Brass een benefietconcert gegeven in de Immanuelkerk in Rijnsburg. De opbrengst was voor de stichting Somoi.

Samen met Flora Brass
Samen met Flora Brass (Foto Jan Verloop)

Meer foto's.

Optreden Crescendo tijdens de muziekmarathon van Crescendo Sassenheim

Op zaterdag 11 oktober 2014 heeft het A-orkest van Crescendo Noordwijk gespeeld tijdens de muziekmarathon in Sassenheim. De marathon, 25 uur NON-STOP muziek, was georganiseerd door de Chr. Harmonievereniging Crescendo Sassenheim vanwege het 25 jarige jubileum van hun leerlingenorkest.

Muziekmarathon

Fluitworkshop

Op zaterdag 27 september 2014 hebben de fluitspelers van Crescendo een workshop gehad onder leiding van Njola Ritzen.

Stroopwafelactiedag 2014

Op 13 september 2014 heeft Crescendo weer haar jaarlijkse stroopwafelactie dag gehouden. Tijdens deze gezellige dag hebben leden van Crescendo de bekende overheerlijke Crescendo stroopwafels langs de deuren in Noordwijk verkocht. De dag is afgesloten met een pannenkoekmaaltijd.

Crescendo stroopwafels
Crescendo stroopwafels

Super Crescendoweekend

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 augustus 2014 was er weer een Crescendo weekend.

Lekker ontspannen
Lekker ontspannen

Verslag en meer foto's.

Concert op zomermarkt

Op woensdag 27 augustus 2014 heeft het A-orkest weer opgetreden tijdens de zomermarkt in de Hoofdstraat in Noordwijk.

In de Hoofdstraat
In de Hoofdstraat

Meer foto's.

Crescendo speelt samen met groot Engels studentenkoor

Op dinsdag 15 juli 2014 heeft het A-orkest als seizoensafsluiting een concert gegeven samen met een groot Engels studentenkoor. Het concert was buiten in het gat van Palace.

Het koor
Het koor (Foto Jan Verloop)

Meer foto's van Jan Verloop.

Foto's van Jan Sneijders.

Diploma-uitreiking

Op zaterdag 12 juli 2014 was het tijd voor een feestje bij Crescendo. Zeven leden van Crescendo hebben een muziekexamen afgelegd en alle zeven zijn geslaagd. Zij kregen van voorzitter Petra Hoek hun diploma uitgereikt. Na de diploma-uitreiking werd het seizoen afgesloten met een barbecue.

Geslaagden
Geslaagden (Foto Tineke Verloop)

Meer foto's diploma-uitreiking en barbecue.

B-orkest speelt op camping samen met dameskoor De Vliet Grieten

Op vrijdag 4 juli 2014 heeft het B-orkest opgetreden op camping Noorthey te Leidschendam. Het optreden was samen met het dameskoor De Vliet Grieten.

Met het koor
Samen met het koor (Foto Jan Sneijders)

Meer foto's.

Optreden bij Duinpieper voor 25 jarige jubileum juf Marja

Op vrijdag 4 juli 2014 heeft Crescendo gespeeld bij de Duinpieper ter gelegenheid van het 25 jarige onderwijsjubileum van juf Marja van Schooten.

In het zonnetje
In het zonnetje

Optreden A-orkest tijdens het Talent op straat festival

Op zaterdag 21 juni 2014, de langste dag van het jaar, heeft het A-orkest van Crescendo 's avonds opgetreden in de oude dorpskern van Noordwijk. Tijdens deze avond en nacht werd het Nachtlichtfestival gehouden. Parallel aan dit festival was een Talent op straat festival georganiseerd. Een onderdeel hiervan was het optreden van Crescendo.

Wat een plaatje
Wat een plaatje (Foto Jan Sneijders)

Meer foto's.

Optreden bij Sint Jorisgilde

Op zaterdag 21 juni 2014 heeft een afvaardiging van Crescendo weer opgetreden tijdens het jaarlijkse feest van het Sint Jorisgilde.

Groepjes van Crescendo leden spelen tijdens de open tuinen dagen

Op zaterdag 14 en zondag 15 juni 2014 hebben groepjes Crescendo leden gespeeld in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk ter gelegenheid van de open tuinen dagen.

In de Oude Jeroenskerk
In de oude Jeroenskerk

Meer foto's.

B-orkest speelt bij de opening van de veiligheidsdag Noordwijk

Op zaterdag 14 juni 2014 heeft het B-orkest medewerking verleend bij de opening van de veiligheidsdag. Het optreden was direct naast de vuurtoren op de Wilhelminaboulevard van Noordwijk. Ondanks de dreigende lucht en een paar spetters bij de opbouw bleef het tijdens het optreden gelukkig droog en kwam zelfs de zon er een paar keer tussendoor. Er was wel veel wind wat soms best lastig was bij het wisselen van de muziek op de lessenaars.

Bij de vuurtoren
Bij de vuurtoren (Foto Jan Sneijders)

Meer foto's.

Crescendo fietst mee met de Rabo verenigingenfietstocht

Op zaterdag 25 mei 2014 heeft een aantal leden weer meegedaan met de verenigingenfietstocht die de Rabobank elk jaar weer organiseert. Crescendo ontvangt hiervoor een bijdrage van de Rabobank. De hoogte van de bijdrage is afhankelijk van het aantal deelnemers dat voor Crescendo heeft gefietst en de afstand die zij hebben gefietst. Er kon 15km of 30km worden gefietst.

B-orkest optreden tijdens de zomermarkt

Op woensdag 7 mei 2014 heeft het B-orkest van Crescendo opgetreden tijdens de zomermarkt in Noordwijk aan Zee. De harde wind maakte het spelen best lastig. Verder was het voortreffelijk weer en werd een leuk concertje gegeven.

Bij de Punt
Bij de "Punt" (Foto Petra Hoek)

Meer foto's: Petra Hoek, Jan Sneijders.

Dodenherdenking Willem van den Bergh

Op zondag 4 mei 2014 heeft een afvaardiging van Crescendo weer haar medewerking verleend aan de dodenherdenking op de Willem van den Bergh.

Op de Willem van den Bergh
Op de Willem van den Bergh

Meer foto's.

Eerste koningsdagconcert Crescendo

Op zaterdag 26 april 2014 heeft het B-orkest van Crescendo het eerste koningsdagconcert bij Groothoogwaak in Noordwijk gegeven. Natuurlijk werd het traditionele Holland Jubelt gepeeld. Manon Tissing ontroerde met haar solo in What a Wonderful World. Daarnaast was er nog een grote diversiteit van nummers zoals het vrolijke Mein kleiner grüner Kaktus en het gedragen Hymnus Pastorale. Een hoogtepunt vormde het werk Animal Kingdom waarin met muziek diverse dieren uit de dierentuin werden vertolkt. Hierbij moest het publiek vaststellen dat de dirigent van het B-orkest Ad Baljeu niet alleen goed kan dirigeren maar ook een goede imitator is van het geluid van een aap.

Mede door de geanimeerde manier waarop de dirigent de verschillende stukken van toelichting voorzag werd het een zeer geslaagd concert.

Het concert werd weer georganiseerd door de oranjevereniging Noordwijk.

Oranje boven
Oranje boven

Meer foto's.

Jubilarissen gehuldigd op algemene ledenvergadering

Op 8 april 2014 heeft Crescendo weer haar algemene ledenvergadering gehouden. Tijdens deze vergadering heeft de heer Holleman van de KNMO weer enkele jubilarissen gehuldigd. Voor 12 1/2 jaar lidmaatschap werden gehuldigd Judith Hoek, Maartje Lindhout en Sylvia van Oevelen. Voor 40 jaar lidmaatschap werd gehuldigd Ad Baljeu en voor 60 jaar lidmaatschap Teus Cramer.

Optreden blokfluitleerlingen groot succes

De blokfluitleerlingen hebben op vrijdag 4 april 2014 een optreden verzorgd voor hun ouders, familie, vrienden en bekenden.

In de bomvolle kelder van theater De Muze konden de aanwezigen genieten van 6 optredens van in totaal 17 blokfluitleerlingen. Zij traden in groepjes op onder leiding van hun lerares Marjo van Westerop. Daarnaast was er een optreden van 12 leerlingen, die zelf ooit ook op de blokfluit begonnen zijn. Zij lieten horen wat zij op hun nieuwe blaasinstrument al konden spelen. De blokfluitopleiding is zo een “kweekvijver” voor de vervolgopleidingen bij Crescendo. Na de optredens in groepjes deden de blokfluitleerlingen mee met het C-orkest van Crescendo.

Onze kanjers
Onze kanjers (Foto Jan Verloop)

Meer foto's van Jan Verloop.

Meer foto's van Margriet Meijer.

Piratenmuziek en Franse Chansons tijdens voorjaarsconcert

Op zaterdag 29 maart 2014 heeft het A-orkest van Crescendo haar voorjaarsconcert gegeven. Het concert vond plaats in de Muze in Noordwijk en stond onder leiding van haar dirigent Marije Koopmans.

In het eerste gedeelte van het concert werden voornamelijk piratennummers ten gehore gebracht zoals het bekende Pirates of the Caribbean en het prachtige werk Pirate's Dream. Ook had een heuse piraat een trombonesolo. Deze piraat was niemand minder dan Elwin Verloop, trombone speler bij Crescendo die tijden het gehele stuk The Pirate soleerde.

Na de piratenmuziek zorgde accordeonist Rob Kaptein in een intermezzo voor de overgang naar de Franse muziek waarna met het nummer Paris Montmartre Frankrijk bereikt was.

Zanger Frédéric Dorfmann bracht vervolgens op fantastische wijze enkele bekende Franse Chansons ten gehore waarvan enkele werden begeleid door het A-orkest en enkele door hem zelf op de gitaar en mondharmonica. Bij het nummer Pour Un Flirt kreeg hij de hele zaal mee.

De presentatie was in handen van Leslie van Kruistum.

Piraat Elwin Verloop
Piraat Elwin Verloop (Foto Jan Verloop)

Meer foto's.

Clarinet choir speelt bij woonzorgcentrum Sint Jeroen

Op maandag 17 maart 2014 heeft vanwege het 100 jarige bestaan van het woonzorgcentrum Sint Jeroen in Noordwijk een groep klarinettisten van Crescendo als Clarinet Choir hier opgetreden.

Studiedag A-orkest

Op zondag 16 maart 2014 heeft het A-orkest een studiedag gehad in de basisschool "Hoffenne" in Noordwijk.

In de Hoffenne
In de Hoffenne (Foto Petra Hoek)

Meer foto's.

Mooi Nieuwjaarsconcert

Op zaterdag 4 januari 2014 was weer het traditionele Noordwijks Nieuwjaarsconcert. Dit was alweer de 28ste editie. Ook dit jaar werd het concert gehouden in de sfeervolle Oude Jeroenskerk in Noordwijk Binnen en was het aansluitend aan de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Noordwijk.

De medewerkers aan deze editie waren:

 • Sabine Kirsten zangeres,
 • Ruzanna Hakobyan, qanun soliste
 • Mark Heemskerk, pianist
 • Ans van Tol, Accordeon
 • en natuurlijk het A-orkest van Crescendo onder leiding van Marije Koopmans
De presentatie was in handen van Annerieke Sluijter.

In de Oude Jeroenskerk
In de Oude Jeroenskerk (Foto Jan Verloop)

Ruzanna en Sabina
Ruzanna en Sabina (Foto Jan Verloop)

Programma en meer foto's.

Zie ook de speciale website: www.noordwijks-nieuwjaarsconcert.nl en dan met name in de tab "Geschiedenis".

Verslagen periode 2009-2013

De verslagen over de periode 2009-2013 staan op een volgende pagina:

Verslagen priode 2009-2013.

Verslagen periode 2004-2008

De verslagen over de periode 2004-2008 staan op een volgende pagina:

Verslagen priode 2004-2008.

Site gemaakt door Jacob van der Meulen