Verslag voorjaarsconcert 2013

A-orkest op het podium
A-orkest in de Muze (Foto Jan Verloop)

Op zaterdag 13 april 2013 heeft Crescendo weer haar jaarlijkse voorjaarsconcert gehouden. Voor de bijna uitverkochte theaterzaal van de Muze in Noordwijk werd een groots concert verzorgd. Onder leiding van haar dirigent Marije Koopmans begon het A-orkest het concert met het fraaie werk "Guardian of Peace". Na "Oregon" kwam het stuk "Gabriel's Oboe" waar de hobosolo heel mooi gespeeld werd door Crescendo hoboïste Marjo van Westerop.

Marjo op de hobo
Marjo van Westerop (Foto Jan Verloop)

MP3 van Gabriel's Oboe door Crescendo.

Tijdens "An American in Paris" werd het publiek verrast door rasartiest Eric van der Steen die op komische wijze in pantomime de amerikaan speelde.

Eric van der Steen
Eric van der Steen (Foto Jan Verloop)

Het laatste stuk van het A-orkest voor de pauze was "Bugler's Holiday" waarin de trompetspelers van Crescendo zich helemaal konden uitleven.

Trompetgroep
Trompetgroep (Foto Jan Verloop)

Voordat de slagwerkgroep haar optreden begon werd het publiek vermaakt door de komische capriolen van Eric van der Steen waarbij zelfs de nieuwe voorzitter van Crescendo Petra Hoek een rol kreeg.

De slagwerkgroep had voor dit laatste optreden van hen een wel heel speciaal programma ingestudeerd. De muziek draaide geheel om de bezigheden van een slagwerker op een doordeweekse schooldag. Op het programma stond dan ook "Dagboek van een slagwerker". Helaas liet de techniek het afweten waardoor het begeleidende beeldmateriaal niet getoond kon worden. Maar met de extra uitleg door presentatrice Leslie van Kruistum en dirigent Niels Duindam werd de muziek toch herkenbaar.

Zeer bijzonder was dat de slagwerkers zelfs zonder trommen heel wat slagwerk kunnen brengen. Zo was er het gezamenlijke handklappen en het gebruik van stoelen als trom. Ook het publiek werd ingezet om mee te klappen.

Slagwerkgroep op stoelen
Stoelen in plaats van trommen (Foto Jan Verloop)

Het optreden van de slagwerkgroep werd afgesloten door het stuk J.A.G. waarbij de slagwerkgroep werd ondersteund door een aantal trompettisten van het A-orkest. Een zeer geslaagde combinatie.

Dit optreden van de slagwerkgroep was hun laatste optreden. Na dit concert wordt de slagwerkgroep van Crescendo opgeheven. Daarom werden ze na hun optreden toegesproken door de voorzitter van Crescendo, Petra Hoek en kregen alle leden een presentje.

Afscheid slagwerkgroep
Afscheid slagwerkgroep (Foto Jan Verloop)

Na de pauze was het weer de beurt aan het A-orkest. Het eerste werk, "Seagate Overture" werd op indrukwekkende wijze gespeeld. Na het volgende werk, "The Bandwagon" kwam er een medley van "Frank Sinatra Hits". Hierin waren er solo's voor de altsaxofoniste Yvonne Duindam, de tenorsaxofoniste Liesbeth Baljeu en de trombonisten Elwin Verloop en Thijs Lindhout.

Liesbeth Baljeu
Liesbeth Baljeu (Foto Jan Verloop)

Tijdens "Sandpaper Ballet" speelden Benjamin Knowles en Anne Duindam wel op heel bijzondere instrumenten; "schuurpapier".

Schuurpapier
Anne met schuurpapier (Foto Jan Verloop)

In "The best of Billy Joel" was er nog een speciale rol voor de altsaxofonistes Aleid Post, Sylvia van Oevelen en Judith Hoek.

Altsaxofoons
Aleid, Sylvia en Judith (Foto Jan Verloop)

Voordat het laatste stuk gespeeld werd bedankte presentatrice Leslie van Kruistum de beide dirigenten, Marije Koopmans en Niels Duindam, en artiest Eric van der Steen en bood hen bloemen aan. Daarna haalde zij Ad Baljeu naar voren. Ook hij kreeg een bos bloemen. Ad Baljeu heeft na 15 jaar voorzitterschap de hamer doorgegeven aan Petra Hoek. Als dank voor zoveel jaren inzet kreeg hij een daverend applaus van orkest en publiek.

Bedankt Ad
Bedankt Ad (Foto Jan Verloop)

Het laatste stuk was het bekende "I will Follow Him" uit de musical "Sister act". Na het andante werd de dirigent echter aan de kant gezet door zuster Deloris om het tempo eens flink op te schroeven. Zuster Deloris, nu overtuigend gespeeld door Marjo van Westerop, maakte er een swingend geheel van maar kon het stuk niet uit spelen want ze werd aan het eind door klokgelui weggeroepen waardoor dirigent Marije Koopmans alsnog de laatste maat mocht dirigeren.

Deloris
Zuster Deloris voor het orkest (Foto Jan Verloop)

Bij de toegift "The Syncopated Clock" trad ook Eric van der Steen weer op. En omdat Crescendo niet van ophouden wist, werd ook nog een keer het "Bugler's Holiday" ingezet.

Crescendo kan terugkijken op een zeer geslaagd concert.

Meer foto's.

Terug naar verslagen.

Site gemaakt door Jacob van der Meulen